Παγκόσμιο Ενδιαφέρον (Global Focus)

Κατάλληλο για όλους
Κυρ, Δευ 04:[email protected]

Το Global Focus – The New Environmentalists είναι σειρά ντοκιμαντέρ την οποία αφηγείται και παρουσιάζει ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Παρουσιάζονται λοιπόν τα πορτρέτα νέων παθιασμένων και αφοσιωμένων ακτιβιστών οι οποίοι από καθημερινοί άνθρωποι που ήταν, κατόρθωσαν με τις ενέργειές τους να επιδράσουν στις μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν στις χώρες τους.

Οι παραγωγοί της Mill Valley Film Group ταξίδεψαν σ’ όλο τον κόσμο για να καταγράψουν από κοντά τους θριάμβους και τις προκλήσεις των περιβαλλοντικών αυτών ηρώων που αντιστέκονται σε κυβερνήσεις, οργανισμούς και άλλους αντιπάλους. Οι κοινοί σκοποί τους είναι η προστασία των φυσικών πόρων της Γης από την υπερεκμετάλλευση χωρίς μακροχρόνια πρόβλεψη και οι μακροχρόνιες συνέπειες της μόλυνσης του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο και τις δραστηριότητές του, καθώς και να μάχονται για την περιβαλλοντική δικαιοσύνη στις κοινότητές τους.

Αυτοί οι «Νέοι Περιβαλλοντιστές» έχουν ένα μεγάλο οπλοστάσιο για να διεξάγουν τις μάχες τους. Πλακάτ, ηλιακά πάνελ, νομικές ερωτήσεις, λάστιχα κήπου, πνευματικότητα, τραγούδια ποπ, χορός και καθαρή αποφασιστικότητα είναι μεταξύ των πολλών βοηθημάτων τους. Η σειρά ντοκιμαντέρ αυτή βραβεύθηκε με το Περιβαλλοντικό Βραβείο Goldman. Η οργάνωση «Νέοι Περιβαλλοντολόγοι»  ιδρύθηκαν από τον Ρίτσαρντ και την Ρόντα Γκόλντμαν το 1990.