"Το όνομά μου δεν είναι Πρόσφυγας"

Διονυσία Αρβανίτου
Παναγιώτης Κουντουράς
Σάκης Γιούμπασης
Κατάλληλο για όλους
.@TV100

Σειρά τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ με θέμα της την προσφυγική κρίση μέσα από τη δημιουργία μίνι πορτραίτων προσφύγων που ζουν στη χώρα και επιβιώνουν κάτω από αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες.

 

Άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο εγκαταλείπουν τη χώρα τους αναζητώντας ένα ασφαλή τόπο για να ζήσουν. Κάτω από τον κατατρεγμό του πολέμου και της πείνας, εκατομμύρια άνθρωποι αναζητούν τη δική τους Γη της Επαγγελίας.

 

Ο ήρωας κάθε τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ γίνεται και η φωνή του. Η συμμετοχή του εκάστοτε πρωταγωνιστή θα αποτυπώνεται στην προεργασία/έρευνα/προπαραγωγή/σενάριο, ώστε να τεκμηριώνεται η καθοριστική συμβολή του στην συνδιαμόρφωση του τελικού έργου.


Οι πρόσφυγες αφηγούνται οι ίδιοι τις ιστορίες τους, ακολουθώντας τους στην καινούρια τους πραγματικότητα. Σε μια ζωή τόσο εύθραυστη που ισορροπεί συνεχώς στις μνήμες του πολέμου και της επιβίωσης και σε ένα μέλλον που εμπεριέχει όλες τις ελπίδες τους για επιστροφή σε μια «κανονική» ζωή.

 

Η έρευνα και το σενάριο ακολουθούν και προσαρμόζονται στον πρωταγωνιστή του ντοκιμαντέρ, καθώς ο πρόσφυγας είναι ελεύθερος να αφηγηθεί ό,τι επιθυμεί και να παρέμβει στη σεναριακή δομή του ντοκιμαντέρ.

Σενάριο
Διονυσία Αρβανίτου
Σκηνοθεσία-Μοντάζ
Παναγιώτης Κουντουράς
Διεύθυνση φωτογραφίας
Σάκης Γιούμπασης
Δημοσιογραφική επιμέλεια
Rory O' Keeffe
Νίκος Πιτάνιος
Οργάνωση παραγωγής
Διονυσία Αρβανίτου