Ιστορία και Πολιτισμοί

Κατάλληλο για όλους
Παρασκευή στις 11:[email protected]

Κτίσματα που παρέμειναν χρόνια στην θέση τους, διδάσκουν πως οι άνθρωποι μεγαλούργησαν με τις γνώσεις τους, με τις πέτρες μετέδωσαν ένα είδος πολιτισμού, που έμεινε αναλλοίωτος στο πέρασμα του χρόνου.

Η Ρωσική Επανάσταση ήταν μια σειρά από μεγάλα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στη Ρωσία κατά το έτος 1917 και δεν σφράγισαν μόνο την ιστορική πορεία της χώρας αυτής, αλλά επηρέασαν καθοριστικά ολόκληρη τη νεότερη παγκόσμια ιστορία. Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά γεγονότα της ανθρωπότητας.

Η παγκόσμια οικονομική ύφεση του 1929 ήταν μια κατάσταση διεθνούς οικονομικής ύφεσης που διήρκεσε από ένα μέχρι δέκα χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση της σύγχρονης ιστορίας και χρησιμοποιείται στον 21ο αιώνα ως παράδειγμα για το πόσο οδυνηρή μπορεί να είναι μια οικονομική καταστροφή.

Για χιλιάδες χρόνια, οι νομάδες Moken ταξίδευαν και ζούσαν στη θάλασσα Ανταμάν μεταξύ των νησιών Mergui της Μιανμάρ και στα νησιά της Ταϊλάνδης που βρίσκονται νότια. Οι τσιγγάνοι της θάλασσας όπως συνηθίζεται να τους αποκαλούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους ζουν σε βάρκες, σε αντίθεση με τους νομάδες που βρίσκονται στην ενδοχώρα της Ταϊλάνδης.

Το σπαθί των Σαμουράι Κατάνα δε γίνεται από κομμάτια μετάλλου που δένονται μεταξύ τους, όπως το δυτικό σπαθί. Τα γιαπωνέζικα σπαθιά φτιάχνονται τελείως διαφορετικά, ένα φύλλο, ένα έλασμα μετάλλου διπλώνεται και ξαναδιπλώνεται πάνω από τη φωτιά, ώσπου να γίνει λάμα, μια παντοδύναμη, αιχμηρή λάμα που δε γίνεται να καταστραφεί παρά μόνο από τη φωτιά που το γέννησε.

Οι Μάγια ήταν μια από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες που γνώρισε η παγκόσμια Ιστορία. Πώς όμως αυτός ο λαμπρός πολιτισμός των 2000 χρόνων εξαφανίστηκε τόσο ξαφνικά;

Κάθε χρόνο στη Βραζιλία πραγματοποιούνται οι αθλητικοί αγώνες των φυλών του Αμαζονίου, οι φυλές ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε παραδοσιακά αθλήματα (τοξοβολία, κωπηλασία, κολύμπι, τρέξιμο, σημάδι με φυσοκάλαμα, καλαμένιο κομποτράβι).