ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ (THE SNOWS OF KILIMANJARO) (Παγκόσμιος Κινηματογράφος)

Κατάλληλο για άνω των 8 ετών

Οικογενειακή περιπέτεια Αμερικανικής παραγωγής 1952 έγχρωμη με ελληνικούς υπότιτλους. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Έρνεστ Χέμινγουαίη. Κλασσικό δείγμα επικής, χολιγουντιανής υπερπαραγωγής της δεκαετίας του 50. Τεράστια εισπρακτική επιτυχία και δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ φωτογραφίας και σκηνικών.

  • Σκηνοθεσία: Χένρυ Κίνγκ.
  • Ηθοποιοί: Γκρέγκορι Πέκ, Σούζαν Χαίηγουοντ, Άβα Γκάρντνερ, Λέο Κάρολ, Τορίν Θάτσερ, Άβα Νόριγκ, Έλεν Στάνλευ, Μάρκελ Ντάλιο, Ρίτσαρντ Άλαν, Χίλντεγκαρντ Κνέφ.

Περίληψη: Ο συγγραφέας Χάρι Στρίτ τραυματίζεται σοβαρά έχοντας πάει για κυνήγι στο όρος Κιλιμάντζαρο. Ενώ κείτεται τραυματισμένος στη πλαγιά του Αφρικανικού βουνού, κάνει έναν απολογισμό της ζωής και του έργου του, η μεγάλη του αγάπη και τα λάθη που τον οδήγησαν στο να την χάσει, οι συμβιβασμοί του ταλέντου του για λόγους εμπορικότητας και οι ανούσιες επιτυχίες του, τον γεμίζουν απογοήτευση. Εκεί που αισθάνεται τη ζωή του κενή και δεν επιθυμεί να τη συνεχίσει, η αφοσίωσή και η αγάπη της γυναίκας του Έλεν θα τον κάνει να αποκτήσει και πάλι τη χαμένη του αυτοπεποίθηση και όρεξη για ζωή.