Χιόνισε σε Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι και Φίλυρο!

Τσουχτερό κρύο σήμερα από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, όπου έπεσαν και οι πρώτες νυφάδες χιονιού. Χιόνισε ήδη  σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα σε  Φίλυρο, Ασβεστοχώρι αλλά και Χορτιάτη. 
Η έντονη βροχόπτωση, οι ισχυροί άνεμοι καθώς και η ισχυρή χαλαζόπτωση που σάρωσαν την περιοχή της Σιθωνίας προκάλεσαν κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σιθωνίας.
Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Δήμου Σιθωνίας βρίσκονται στο σημείο για να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν και να καθαρίσουν τον δρόμο από τα φερτά υλικά.
Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώνονται σήμερα  κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα, με τα φαινόμενα να είναι έντονα στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Νότια Πελοπόννησο.
 
Χιονοπτώσεις θα έχουμε, σύμφωνα με τις προβλέψεις, στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και πιθανόν της Εύβοιας, καθώς επίσης και σε περιοχές της Θράκης και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου με χαμηλό υψόμετρο.
 
Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για αύριο, οπότε αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).
 
Επιπλέον, θα σημειωθούν τοπικές χαλαζοπτώσεις στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν τη νότια Πελοπόννησο. Επίσης, θα υπάρξει σημαντική ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο, όπου θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 Μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 Μποφόρ. Η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή αρχικά στα βόρεια και στη συνέχεια στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα.