Το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Ιωαννίδη

Σκεπασμένος με τη σημαία του Άρη και υπό την ιαχή «αθάνατος» οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία ο πολυνίκης προπονητής, Γιάννης Ιωαννίδης, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη σε ηλικία 78 ετών. Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή τελέστηκαν στα Κοιμητήρια της Θέρμης, σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία συγγενών, φίλων, συνεργατών, ανθρώπων της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης, του αθλητισμού αλλά και πλήθος κόσμου.
 
Η σορός του θρύλου των ελληνικών και ευρωπαϊκών πάγκων έφτασε στις 4.30 μμ στα νεκροταφεία συνοδεία δεκάδων κιτρινόμαυρων μοτοσικλετών, οι οποίοι κόρναραν από το κέντρο της πόλης σε όλη την διαδρομή και λίγη ώρα μετά ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία από τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως κ. Βαρνάβα.
 
Το ρυθμικό σύνθημα «Κόουτς ζωντανός, για πάντα Αρειανός», μαζί με το παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα, επικρατούσε νωρίτερα, όταν η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη περνούσε τον εξωτερικό χώρο του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μελάθρου. Ήταν γύρω στις 3:30 το μεσημέρι, όταν ο «ξανθός» έφτασε στο μπασκετικό του «σπίτι», για μία στάση πριν το τελευταίο «αντίο». Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, ο κόουτς να μην βρεθεί στο στάδιο όπου γεύτηκε αμέτρητες νίκες και διακρίσεις με την ομάδα μπάσκετ του ‘Αρη καθώς αυτή ήταν και επιθυμία της οικογένειάς του. 
 
Με δάκρυα στα μάτια ο Νίκος Γκάλης υποδέχτηκε τη σορό του προπονητή του, με τον οποίο ως ομάδα πέτυχαν ανεπανάληπτες διακρίσεις και έκαναν όλη την Ελλάδα να παραμιλά. «Είναι μεγάλη η συγκίνηση για τους Αρειανούς και όλο τον φίλαθλο κόσμο. Με μία κουβέντα, ο Γιάννης ήταν άντρας. ‘Οτι είχε να πει, στο έλεγε κατευθείαν στο πρόσωπο. ‘Ηθελε να κάνει τον ‘Αρη μεγάλο και τα κατάφερε», είπε συγκινημένος.
 
«Τα λόγια είναι περιττά. Μαζί με τον "ξανθό" φεύγει και ένα κομμάτι της πόλης, της ζωής μας των αναμνήσεων μας», είπε στις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς. 
 
Στην κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την παρουσία του στην πόλη. «Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη. Ένας από τους μεγαλύτερους πατέρες του ελληνικού μπάσκετ, που με τις προσπάθειές του -ιδιαίτερα με τα τρία συνεχόμενα final four του ‘Αρη στα οποία πρωταγωνίστησε ως προπονητής -  ενέγραψε στο dna της γενιάς μας, την αγάπη για το μπάσκετ. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, διότι αυτός και ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και όλη εκείνη η γενιά, έκαναν τον ελληνικό λαό να αγαπήσει αυτό το άθλημα».