Σε ετοιμότητα για την επερχόμενη κακοκαιρία «Μπιάνκα» σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα
H διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων από σήμερα το βράδυ στην Εγνατία Οδό, όπου αναμένεται να σημειωθούν σημαντικές χιονοπτώσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας Μπιάνκα, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους, έπειτα από έκτακτη συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει σταδιακά την κεντρική και βόρεια Ελλάδα από σήμερα τη νύχτα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης τόνισε προς όλους τους συμμετέχοντες την ανάγκη πλήρους εγρήγορσης, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων που αναμένεται να σημειωθούν, αλλά και των χιονοπτώσεων στα ορεινά και ημιορεινά.
Στο πλαίσιο αυτό, θα ενεργοποιηθεί το 112, εφόσον κριθεί απαραίτητο για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία των φαινομένων.
Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια χώρα, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και η πτώση της θερμοκρασίας.

