Από ερευνητές της “ΕΛΓΟ Δήμητρα”, τρόφιμα μαγειρεμένα σε... Εκτυπωτή

00:00
 
Κατάλληλο για όλους
Παρ, 21/02/2020 - 19:30@TV100

Λειτουργικά τρόφιμα, που παραπέμπουν σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, καθώς παρασκευάζονται μέσω εκτυπωτή, φέρνει η νέα τεχνολογία όλο και πιο κοντά στο τραπέζι και του Έλληνα καταναλωτή. Ερευνητική ομάδα του “ΕΛΓΟ Δήμητρα” είναι ήδη σε θέση να παράγει βρώσιμα προϊόντα σε διάφορες συσκευασίες, αξιοποιώντας την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Τα καινοτόμα λειτουργικά προϊόντα απευθύνονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών, όπως όσοι έχουν αλλεργία στη γλουτένη, αλλά και σε παιδιά που αποφεύγουν να τρώνε φρούτα και λαχανικά. Ήδη, μάλιστα, για την πατέντα της ερευνητικής ομάδας έχουν δείξει ενδιαφέρον βιομηχανίες από το εξωτερικό. Ρεπορτάζ: Λεωνίδας Λιάμης Κάμερα: Νίκος Κακολύρης Μοντάζ: Πάνος Τσακίρης Μιλούν: Αγγελική Μηγδαλιά (Γεωπόνος και Τεχνολόγος Επιστήμης Τροφίμων), Δημήτρης Κατσαντώνης (Κύριος Ερευνητής ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ)