“Καμπανάκι” για την Προστασία της Φέτας
Η φέτα, το κορυφαίο εξαγώγιμο ελληνικό τυρί, ο «λευκός χρυσός» της Ελλάδας όπως τη χαρακτηρίζουν, αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων που απειλούν τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων παραγωγών. Τα βασικότερα είναι η χαμηλή τιμή του γάλακτος, που είναι σήμερα στα όρια του κόστους παραγωγής, οι αθρόες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις, η απουσία διεπαγγελματικής οργάνωσης του κλάδου και η έλλειψη προστασίας της φέτας ως ΠΟΠ στις εμπορικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά και τη Νότια Αφρική. Αυτά τονίστηκαν από τους ομιλητές που συμμετείχαν στην ημερίδα με θέμα «Φέτα, το εθνικό μας προϊόν: Προβλήματα και Προοπτικές», που διοργανώθηκε από τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 11ης Διεθνούς Έκθεσης Zootechnia. Ρεπορτάζ: Χρήστος Κατσικογιώργος Κάμερα: Άρης Κατσούδας Μοντάζ: Δέποινα Χαριτοπούλου Μιλούν: Σπυρίδων Μάμαλης (Πρόεδρος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας), Μανώλης Αλυφαντάκης (Πρόεδρος Ομίλου Φίλων Φέτας), Κώστας Καράλης (Πρόεδρος Γαλακτοβιομηχανίας Ηπείρου “Καράλης”)
