Υπό κατάληψη από φοιτητές ο κινηματογράφος «Ολύμπιον»

Σε συμβολική κατάληψη του κινηματογράφου «Ολύμπιον», στην πλατεία Αριστοτέλους,  προχώρησαν νωρίς το πρωί μέλη φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ, στο πλαίσιο των δράσεών τους κατά του νέου νόμου για τα ΑΕΙ.
 
Οι φοιτητές έχουν αναρτήσει πανό με συνθήματα στο χώρο μπροστά από την είσοδο του κτηρίου και στην πρόσοψη του κτηρίου, ενώ έχουν θέει σε λειτουργία μικροφωνική εγκατάσταση, μέσω της οποίας μεταδίδονται μηνύματα με τις θέσεις τους.
 
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην πλατεία Αριστοτέλους, έξω από τον κινηματογράφο.
 
«Επιλέξαμε να καταλάβουμε το "Ολύμπιον", για να μεταφέρουμε το αίσθημα του αγώνα στο κέντρο της πόλης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.  
 
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται: «Θέλουμε να συναντηθούμε με όσες/ους κατοικούν σε αυτήν την πόλη και να συνδέσουμε τους αγώνες μας. Ανοίγουμε για μία μέρα τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ένα κλειστό κτίριο στο κέντρο της πόλης – και οικειοποιούμαστε λίγο από ό,τι μας κλέβουν καθημερινά. Υπάρχει ένας πλούτος σχέσεων, συναισθημάτων και εκπαιδευτικών διαδικασιών, που βρίσκεται στους ίδιους τους αγώνες μας. Αυτούς τους αγώνες που κάνουμε, για να ακυρώσουμε στη πράξη έναν νόμο που έρχεται να θέσει περαιτέρω καταπιέσεις στις ζωές μας».
 
Στις 14:00 οι φοιτητές έχουν προγραμματίσει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα την έμφυλη βία και τις παραβιαστικές συμπεριφορές, ενώ στις 18.30 διοργανώνουν προβολή με ασκήσεις για αναλογικό παλμογράφο και ανοιχτή συζήτηση για τη σχέση αγώνων και αυτοργανωμένης συλλογικής έκφρασης.