Βίτορ: "Φοβερές στιγμές στον ΠΑΟΚ και στην Τούμπα"

Συνέντευξη σε μέσο της πατρίδας του έδωσε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μιγκέλ Βίτορ. Σε αυτή μίλησε για την καριέρα του, αναφερόμενος και στο πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε σε ιστοσελίδα της Πορτογαλίας:
Για την πρώτη επαφή με τον ΠΑΟΚ:
«Άρχισα να μιλάω με τον ΠΑΟΚ από τον Μάρτιο- Απρίλιο του 2013, τότε έδειξε για πρώτη φορά ενδιαφέρον. Στο τέλος της σεζόν υπέγραψα το συμβόλαιο μου με την ομάδα. Πήγα στην Ελλάδα με την γυναίκα μου και την κόρη μου, η οποία ήταν ήδη ενός έτους. Η σύζυγος μου ήταν έγκυος με την δεύτερη μου κόρη, οπότε ήταν μια μεγάλη αλλαγή».
Για το πως του φάνηκε η Ελλάδα:
«Η Ελλάδα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας σαν χώρα. Απολαύσαμε πραγματικά την ζωή εκεί, οι άνθρωποι είναι παρόμοιοι με τους Πορτογάλους, πολύ φιλόξενοι. Ο ΠΑΟΚ επίσης μας παρείχε όλες τις προϋποθέσεις για να μας κάνει να νιώθουμε καλά».
Για την σύγκριση του ποδοσφαίρου της με αυτό της Πορτογαλίας:
«Ούτε το ποδόσφαιρο τους έχει μεγάλες διαφορές με το πορτογαλικό, ίσως είναι ένα επίπεδο κάτω σε ποιότητα,  αλλά έχει τρεις, τέσσερις μεγάλες ομάδες που είναι πολύ δυνατές στο πρωτάθλημα. Προσαρμόστηκα και πέρασα τρία πολύ όμορφα χρόνια στον ΠΑΟΚ. Ήμουν πάντα βασικός και σημαντικός στην ομάδα, ήταν αυτό που έψαχνα»
Για την συμπεριφορά του κόσμου:
«Ναι!  Όπου και και να πήγαινα στην πόλη, σε καφετέρια, εστιατόριο ακόμα και στον δρόμο, όλοι με αναγνώρισαν. Από τα παιδιά μέχρι και τους ηλικιωμένους. Η Θεσσαλονίκη είναι μια μεγάλη πόλη, και σχεδόν όλοι ζουν για την ομάδα. Στην πόλη υπάρχουν δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Έχω να θυμηθώ πολλά απίστευτα παιχνίδια από την Ελλάδα. Ένα κόντρα στον Ολυμπιακό στην Τούμπα που έγινε ένα υπέροχο Pyro Show. Ήταν μια απίστευτη ατμόσφαιρα, αυτές οι εμπειρίες θα μείνουν για μια ζωή».
Ναι ναι ναι. Στην πόλη πήγα παντού, σε καφετέρια, εστιατόριο, πήγα στο δρόμο και όλοι με γνώριζαν. Από το παιδί στο ηλικιωμένο άτομο. Η Θεσσαλονίκη είναι μια μεγάλη πόλη, αλλά όλοι ζουν πολύ για τον σύλλογο. Έχουν δύο κλαμπ, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι οι παίκτες και είναι πολύ ενθουσιασμένοι για το ποδόσφαιρο. Είχα απίστευτα παιχνίδια. Υπάρχει ένα με τον Ολυμπιακό, στο σπίτι, με μια υπέροχη πυροτεχνική παράσταση, είναι στο Youtube, εκείνη τη στιγμή σε αυτό το στάδιο νομίζω ότι όλοι είχαν έναν φακό και ήταν ένα απίστευτο περιβάλλον, πολύ ζεστό. Αυτές είναι εμπειρίες που θα μείνουν για μια ζωή».