Στέλιος Αγγελούδης: Δεν θα γίνει αποδεκτή η καταστρατήγηση του δημόσιου χώρου

Συνάντηση με εκπροσώπους φορέων της πόλης για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με αιχμή την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων πραγματοποίησε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης.
Παρουσία των Αντιδημάρχων Δημοτικής Αστυνομίας Κώστα Τσιαπακίδη και Επιχειρηματικότητας Παντελή Καζαντζίδη, ο κ. Αγγελούδης άκουσε με προσοχή τις θέσεις και τις προτάσεις των επαγγελματιών για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεων και ξεκαθάρισε πως απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή είναι η επιστροφή της πόλης στην κανονικότητα, με την τήρηση των κανόνων ισονομίας για όλες τις επιχειρήσεις.
Στη σύσκεψη έγινε αποδεκτή η πρόταση του Δημάρχου να κατατεθούν στη δημοτική αρχή εντός των επόμενων δύο εβδομάδων γραπτώς οι προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων και στη συνέχεια να συγκροτηθεί μια ομάδα εργασίας που θα επεξεργαστεί το πλαίσιο για τη βελτίωση της ισχύουσας Κανονιστικής Διάταξης και των επιμέρους Ειδικών Κανονιστικών.
Παράλληλα, ο κ. Αγγελούδης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των φορέων ότι θα ειδοποιηθούν άμεσα όλοι οι καταστηματάρχες, πως εντός δεκαπέντε ημερών οφείλουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα της προ Covid περιόδου στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, όπως προβλέπεται από το ισχύον πλαίσιο. Σε περίπτωση μη συνετισμού, θα εφαρμοστούν άμεσα όλες οι τυπικές διαδικασίες ελέγχου και η επιβολή των ανάλογων προστίμων. 
«Θα είμαστε αρωγοί στις επιχειρηματικές προσπάθειες, αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συνεχιστεί από κάποιους -ευτυχώς λίγους- το πλιάτσικο του δημόσιου χώρου» προσέθεσε ο κ. Αγγελούδης, «γιατί η αλήθεια είναι πως κάποιοι, μια μικρή μειοψηφία, προσβάλουν, διασύρουν και υπονομεύουν την προσπάθεια της πλειοψηφίας των καταστηματαρχών που τηρούν το κανονιστικό πλαίσιο, αγωνίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους, να προσφέρουν θέσεις εργασίας. Καλούμαστε να βρούμε μια ισορροπία ευθύνης, με σεβασμό στο δημόσιο χώρο, σεβασμό στους πεζούς αλλά και σεβασμό στους πολλούς επιχειρηματίες που θέλουν την εφαρμογή του Νόμου» κατέληξε.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν το μέλος του Δ.Σ. του ΕΕΘ και Πρόεδρος της Επιτροπής Αγοράς του Επιμελητηρίου Λευτέρης Γεωργιάδης, ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Ιωάννου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ Θεσσαλονίκης Ιωάννης Φιλόκωστας, ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης Χρήστος Κουδούνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Χρήστος Νικολόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών,  Ψιλικών & Ενοικιαστών Περιπτέρων Μακεδονίας Κωνσταντίνος Ιακώβου και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κυριάκος Παστογιάννης.