Σήμερα η κηδεία της Δήμητρας Ακριτίδου

Μετά από πολύχρονη και σκληρή μάχη με τον καρκίνο, έφγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών η Δήμητρα Ακριτίδου, βυθίζοντας στο πένθος τον δήμο Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.
Η οικογένεια της προχώρησε σε μία συγκινητική ανακοίνωση με την οποία αποχαιρετά την «καλύτερη κόρη, μαμά και σύζυγο».
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 

Πολυσχιδής προσωπικότητα, η Δήμητρα Ακριτίδου γεννήθηκε μαζί με τον δίδυμο αδερφό της στις Σέρρες. Με έμφυτη κλίση στα γράμματα και τον δημόσιο λόγο, ολοκλήρωσε σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες, τη Νομική, τη δημοσιογραφία, τα παιδαγωγικά, ενώ συνέχισε καταλαμβάνοντας το διδακτορικό της στη Κοινωνιολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Μεταπτυχιακό της από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
 
Εξίσου πολυπράγμων στην επαγγελματική της πορεία, δούλεψε για χρόνια στη κρατική ραδιοφωνία, καθώς και ως διευθύντρια ραδιοφωνίας στο ράδιο Ξένιος, ενώ συνεχίζοντας δίδαξε στα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας και διετέλεσε διευθύντρια σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ΙΕΚ. Τα τελευταία χρόνια, δούλεψε σκληρά ως Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης και μέχρι πρόσφατα ως Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης.
 
Παράλληλα μεγάλη της αγάπη ήταν η προσφορά μέσω της πολιτικής. Μέλος της Νέας Δημοκρατίας από τη δεκαετία του 1980, εργάστηκε με πάθος σε τοπικούς φορείς και τα τελευταία 20 χρόνια στην αγαπημένη της Θεσσαλονίκη, με στόχο την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών, ανεξαρτήτου πεποιθήσεων.
 
Η Δήμητρα ήταν ένας άνθρωπος δοτικός, μαχητικός, με βαθύ αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στον συνάνθρωπο και ατέρμονο πείσμα και αντοχή στα εμπόδια της ζωής. Μια μοναδική αρχηγός, άξια του σεβασμού και της αγάπης των ανθρώπων γύρω της.
 
Πάνω απ’όλα ήταν η καλύτερη κόρη, μαμά και σύζυγος που θα μπορούσαμε να έχουμε. Η παρακαταθήκη της θα μείνει στους ανθρώπους την ζωή των οποίων άγγιξε, στο γέλιο των παιδιών της, στα αστεία των εγγονών της. Θα συνεχίσουμε το έργο σου με τις αξίες που μας μεταλαμπάδευσες.
 
Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.
 
Περίανδρος Ακριτίδης, Κωνσταντίνος Ούστογλου, Ειρήνη και Σταυρούλα Ούστογλου.
 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας αποχαιρέτησε την Δήμητρα Ακριτίδου με το παρακάτω μήνυμα:
“Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ τη Δήμητρα, που έφυγε από κοντά μας μετά από μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο, την οποία έδωσε μέχρι την τελευταία στιγμή με γενναιότητα κι αξιοπρέπεια. Εργατική και δυναμική, διέγραψε μια μεγάλη πορεία στον χώρο της εκπαίδευσης, στην πολιτική και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε πολύτιμη συνεργάτιδα, υπηρετώντας τον Δήμο Θεσσαλονίκης από καίριες θέσεις, μεταξύ των οποίων αυτές της Αντιδημάρχου Παιδείας και της Προέδρου της ΚΕΔΗΘ. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θρηνεί την απώλειά της. Δήμητρα, καλό σου ταξίδι”.