Νέα επιθεώρηση σήμερα στο "Βέλος"

Σε ασφαλές σημείο, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης πλαγιοδέτησε το πλωτό Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα ΑΤ Βέλος το οποίο «λαβώθηκε» από την κακοκαιρία στη Νέα Παραλία της πόλης. Χθες, έγιναν εργασίες απάντλησης των υδάτων που είχαν εισβάλει στο εσωτερικό του ιστορικού πλοίου, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει νέα επιθεώρηση από δύτες, ώστε να εκτιμηθούν οι ζημιές. Στη συνέχεια, θα αποφασιστεί πού θα μεταφερθεί ώστε να εκτελεστούν οι εργασίες επισκευής του.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το «Βέλος» έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές στην πρύμνη του, καθώς προσέκρουσε -λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν- στις δέστρες της προβλήτας όπου βρισκόταν (από το 2019), για να το επισκέπτεται το κοινό.
Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης δήλωσε για το θέμα: «Το οφειλόμενο χρέος προς τη Δημοκρατία και την Ιστορία επιβάλει όπως επιδιορθωθούν άμεσα, χωρίς χρονοτριβή, οι εκτεταμένες ζημιές που ¨λάβωσαν¨ λόγω της κακοκαιρίας το «ΒΕΛΟΣ», το πλοίο – σύμβολο του αντιδικτατορικού Αγώνα.
 
 
 Είναι το ελάχιστο που καλείται  να πράξει  η Πολιτεία για να τιμήσει τη γενναία απόφαση των δημοκρατών αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών που αψήφησαν τα κελεύσματα της Χούντας και με την τολμηρή τους απόφαση διεθνοποίησαν τον αγώνα του ελληνικού λαού για Δημοκρατία και Ελευθερία στην Ελλάδα. 
Το αντιτορπιλικό «ΒΕΛΟΣ» είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ένα Μνημείο αντίστασης και αγώνα, το οποίο πρέπει να προστατεύουμε ως κόρη οφθαλμού, ώστε να εξασφαλίσουμε πως θα συνεχίσει να διδάσκει τις μνήμες και τα συναισθήματα που φέρει πάνω του στις νεότερες γενιές».