Κυρ. Μητσοτάκης στο CNN: Με κυβέρνηση ΝΔ ανακτούμε την επενδυτική βαθμίδα

Η κυριότερη προτεραιότητα μου, είναι να επιτύχω υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνοντας ταυτόχρονα τις ανισότητες, και η αύξηση των μισθών, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε σε συνέντευξη του στο CNN και στην Christiane Amanpour.
 
Παράλληλα τόνισε ότι η χώρα μας θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, "εφόσον έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου".
 
Ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη οικονομικής ανάκαμψης μετά από χρόνια μνημονίων και απώλειας του 25% του ΑΕΠ, ενώ σημείωσε ότι απαιτείται ακόμη ταχύτερη ανάπτυξη από τη σημερινή και η κυβέρνηση της ΝΔ γνωρίζει πως θα το καταφέρει.
 
"Έχουμε μετατρέψει την Ελλάδα σε έναν πολύ ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Έχουμε μειώσει τους φόρους, έχουμε μειώσει την ανεργία κατά περισσότερες από έξι ποσοστιαίες μονάδες, αξιοποιήσαμε τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Σκοπεύω να συνεχίσω σε αυτόν τον δρόμο, αν ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί ξανά" είπε ο κ.Μητσοτάκης.
 
Προσέθεσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια μειώθηκαν οι ανισότητες, επειδή η κυβέρνηση προσέφερε στοχευμένη βοήθεια σε όσους είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της κρίσης που επηρέασε το κόστος ζωής.
 
Ο κ.Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην ανάγκη μεταρρύθμισης του κράτους, τονίζοντας:
 
"Ο εκσυγχρονισμός του κράτους, όπως επισημάνατε, αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα για τη δεύτερη θητεία. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει πάρα πολύ σημαντικά πράγματα όσον αφορά στη διευκόλυνση των συναλλαγών των πολιτών με το κράτος, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Γνωρίζουμε όμως ότι υπάρχουν ακόμη πολλά ζητήματα όσον αφορά στο «βαθύ κράτος» που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αυτό θα είναι σίγουρα μία από τις προτεραιότητές μου αν έχω την ευκαιρία να υπηρετήσω για δεύτερη θητεία ως Πρωθυπουργός".
 
Αναφερόμενος στα μηνύματα των εκλογών έκανε λόγο για "καταστροφή της λαϊκιστικής αντιπολίτευσης" λέγοντας ότι είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα στην Ευρώπη.