Κ. Μητσοτάκης: Η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία των παιδιών στα Τέμπη είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξαναγίνει

«Όλοι μαζί θα πάμε μπροστά, παρά τις δυσκολίες, να αλλάξουμε την Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση πολιτών στο Μαρούσι.
 
«Ξέρω ότι το κλίμα στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ βαρύ. Και ξέρω ότι όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι, θυμωμένοι, οργισμένοι γι' αυτό το τραγικό ατύχημα το οποίο στοίχισε τις ζωές σε 57 συμπολίτες μας, ανάμεσά τους πολλά νέα παιδιά. Και ξέρω πολύ καλά, φίλες και φίλοι, ότι η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό το οποίο έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
 
Και συνέχισε: «Είναι μια αποστολή την οποία πρέπει να αναλάβουμε. Να διορθώσουμε όλα τα κακώς κείμενα μιας Ελλάδας που έρχεται από το παρελθόν, μιας Ελλάδας η οποία μας πληγώνει, μιας Ελλάδας η οποία δεν μας εκφράζει, μιας Ελλάδας η οποία δεν αξίζει στη νέα γενιά».
 
Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως από το 2019 έχει πάρει ισχυρή εντολή την Ελλάδα που μας πληγώνει να την αλλάξει.
 
«Και σήμερα θα προχωρήσω σε αυτό το δρόμο με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Γιατί έχουμε αποδείξει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η πραγματική δύναμη αλλαγής και εκσυγχρονισμού αυτού του τόπου. Και καθώς πλησιάζουμε προς τις εθνικές εκλογές θα είναι μια ευκαιρία να γίνει ένας συνολικός απολογισμός, και να θυμηθούμε πού ήταν η Ελλάδα το 2019 και πού είναι η Ελλάδα σήμερα», ανέφερε.
 
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το 2019 παρέλαβε μια χώρα η οποία ήταν ουραγός στην ανάπτυξη στην Ευρώπη και σήμερα έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Υπενθύμισε επίσης ότι η ανεργία το 2019 ήταν στο 17% και σήμερα είναι στο 11% και βαίνει μειούμενη.
 
«Να θυμίσουμε ότι παραλάβαμε μία κοινωνία υπερφορολογημένη, μία μεσαία τάξη τσακισμένη και κάναμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και μειώσαμε τους φόρους και τις εισφορές για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες.
 
Να θυμίσουμε στις νέες και στους νέους, στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ότι όταν ήρθαμε στα πράγματα ο κατώτατος μισθός ήταν 650 ευρώ και σήμερα είναι 780 ευρώ», συμπλήρωσε.
 
Και πρόσθεσε: Και ξέρουμε, δεν έχουμε αυταπάτες, ότι πολλοί συμπολίτες μας τα βγάζουν πέρα δύσκολα και ότι οι μισθοί στην πατρίδα μας είναι ακόμα χαμηλοί. Όμως ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να τους βελτιώσουμε και να δώσουμε σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα καλύτερα εισοδήματα».
 
Ο πρωθυπουργός είπε επιπλέον ότι ο εκσυγχρονισμός του κράτους είναι μία πραγματικότητα από την οποία δεν πρόκειται να κάνει πίσω.
 
«Πώς ήταν οι επαφές σας με το Δημόσιο πριν θέσουμε σε εφαρμογή το gov.gr που έκανε τις ζωές όλων καλύτερες. Πώς περιμένατε, οι απόμαχοι της εργασίας, δύο χρόνια για να πάρετε σύνταξη και τώρα παίρνετε σύνταξη σε δύο μήνες. Και βέβαια, πώς το 2019 η Ελλάδα ήταν μια χώρα της οποίας η άποψη στην Ευρώπη δεν μετρούσε και σήμερα η Ελλάδα είναι μία χώρα με αυτοπεποίθηση, η οποία ακούγεται στην Ευρώπη. Είναι μια χώρα ασφαλής, είναι μια χώρα με ενισχυμένες τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το δωδέκατο Rafale προσγειώθηκε χθες στην Τανάγρα. Είναι μια χώρα με θωρακισμένα τα σύνορα της, είναι μια χώρα η οποία ξέρει πού βαδίζει και πού πρέπει να πάει», τόνισε.
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η δουλειά της κυβέρνησης δεν έχει τελειώσει και πως μάχεται συνέχεια με παθογένειες οι οποίες έρχονται από το χθες και τις οποίες «πρέπει να πολεμήσουμε για να οδηγήσουμε τη χώρα πραγματικά στον δρόμο του προοδευτικού εκσυγχρονισμού και του γνήσιου πατριωτισμού».
 
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως όσα έχουν επιτευχθεί μπορούν πολύ εύκολα να ακυρωθούν αν στις επόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός πάρει αποφάσεις οι οποίες δεν οδηγήσουν σε μία σταθερή κυβέρνηση.
 
«Εμείς θα προσέλθουμε σε αυτή την εκλογική διαδικασία με σεμνότητα και με αυτοπεποίθηση, αναγνωρίζοντας με θάρρος τα λάθη μας. Το έχω κάνει από την πρώτη στιγμή και έχω πει ότι ένα λάθος γίνεται σφάλμα μόνο όταν επαναλαμβάνεται. Αλάθητος είναι όποιος δεν κάνει τίποτα. Και εμείς έχουμε κάνει πολλά. Θα αναγνωρίσουμε τα λάθη μας με γενναιότητα. Θα αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν με θάρρος. Θα κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και θα τους παρουσιάσουμε το όραμά μας για μία καλύτερη και ισχυρότερη Ελλάδα. Ένα όραμα στο οποίο θέλω η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας -και κυρίως η νέα γενιά- να μπορούν να δουν τους εαυτούς τους πρωταγωνιστές. Για αυτούς αγωνιζόμαστε, για αυτούς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Και θα συνεχίσουμε να μιλάμε για το μέλλον της πατρίδας μας όπως το οραματιζόμαστε. Και αυτή η μάχη είναι μια μάχη υπαρξιακή για το μέλλον της πατρίδας», ανέφερε.
 
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «έχουμε πετύχει πολλά, μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα», πως «θα μάθουμε από τα λάθη μας και θα προχωρήσουμε μπροστά, αλλά ο δρόμος είναι ένας».
 
Είπε επ' αυτού ότι τον δρόμο της προκοπής για την πατρίδα, τον δρόμο της ισχυρής και ασφαλούς Ελλάδος, τον δρόμο μιας Ελλάδος η οποία θα αποκτήσει επιτέλους σε όλες της τις εκφάνσεις ένα κράτος το οποίο θα προστατεύει τους πολίτες, μόνο η Νέα Δημοκρατία, μπορεί να τον εγγυηθεί.
 
«Πρέπει να σάς πω ότι ειδικά σήμερα, που το κλίμα στην κοινωνία είναι ακόμα βαρύ -και έτσι πρέπει να είναι- η δική σας παρουσία, το δικό σας χαμόγελο, ο δικός σας ενθουσιασμός μου δίνει και μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουμε σε αυτόν τον αγώνα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όταν ο ελληνικός λαός με ψυχραιμία κάνει τις επιλογές του και προσέλθει με σιγουριά και με σωστή κρίση στην κάλπη, ότι θα εμπιστευτεί και πάλι τη μεγάλη μας παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία, να συνεχίσουμε αυτό το δύσκολο έργο το οποίο έχουμε ξεκινήσει», πρόσθεσε.
 
Κλείνοντας ζήτησε από όλες και όλους να προσέλθουν σε αυτή την προεκλογική περίοδο, που ουσιαστικά έχει ήδη ξεκινήσει, με τη σεμνότητα αλλά και την αυτοπεποίθηση που απαιτείται.
 
«Να κάνουμε την ειλικρινή μας αυτοκριτική όπου χρειάζεται, αλλά δεν θα μηδενίσουμε το σημαντικό έργο το οποίο έχουμε πετύχει αυτά τα τέσσερα χρόνια. Και σάς εγγυώμαι προσωπικά ότι αυτός ο αγώνας τον οποίον ξεκίνησα το 2019, να αλλάξουμε αυτή τη χώρα και να την αλλάξουμε δραστικά, θα τον συνεχίσω και θα τον ολοκληρώσω. Πάμε μαζί να αλλάξουμε την Ελλάδα, να την κάνουμε την Ελλάδα την οποία όλοι ονειρευόμαστε. Να είστε καλά. Καλή δύναμη και ό,τι καλύτερο», ανέφερε.
 
Πηγή: ΑΠΕ