Χιλιάδες κόσμου σήμερα στη διαδήλωση για το δυστύχημα στα Τέμπη

Πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη σημερινή συγκέντρωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με κεντρικό σύνθημα «Οι ζωές μας μετράνε», με αφορμή το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Οι σημερινές κινητοποιήσεις περιλάμβαναν απεργιακές συγκεντρώσεις το πρωί στην Καμάρα από φοιτητές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, στο άγαλμα Βενιζέλου από εργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, ενώσεις γονέων και φοιτητικούς συλλόγους και έξω από το κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ25 και τη ΛΑΕ-ΑΑ.
 
Η πορεία του ΠΑΜΕ κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στον ΟΣΕ όπου και διαλύθηκε. Προηγουμένως, στον ίδιο χώρο, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Εκεί κατέληξε και άλλη πορεία από εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μέλη οργανώσεων καθώς και από εργαζόμενους σε ντελίβερι που ακολούθησαν κορνάροντας με τα μηχανάκια τους. Η συγκέντρωση των εργατικών σωματείων κατευθύνθηκε στη συνέχεια με πορεία στο ΥΜΑΘ όπου και κατέληξε αφού πρώτα εκπρόσωποι οργανώσεων, κόλλησαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στην καγκελόπορτα του υπουργείου.