Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το γήπεδο του ΠΑΟΚ

Εβδομάδα εξελίξεων είναι η τρέχουσα αλλά και η προσεχής, αναφορικά με το γηπεδικό ζήτημα του ΠΑΟΚ, τόσο για τη Νέα Τούμπα όσο και για το Καυτανζόγλειο Στάδιο.
Για αύριο είναι προγραμματισμένη η τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία θα γνωμοδοτήσει επί κάποιων ενστάσεων που τέθηκαν στο πλαίσιο της διαδικασίας δημοσιότητας του Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής για την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.
Πρόκειται για κάποιες σκόρπιες διαφωνίες (κυρίως για το κυκλοφοριακό) που έχουν διατυπωθεί στο παρελθόν, οι οποίες όμως δεν έχουν νομική βάση και έχουν χαρακτηριστεί αβάσιμες. Η εισήγηση που υπάρχει είναι να απορριφθούν, κάτι που αναμένεται να επισημοποιηθεί στην αυριανή συνεδρίαση.
 
 
Από εκεί, ο φάκελος της Νέας Τούμπας θα επανέλθει για τελευταία φορά στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, για να κερδηθεί χρόνος, κι επειδή μόλις προχθές υπήρχε η τακτική συνεδρίαση του Δήμου, έχει προβλεφθεί ήδη να γίνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την άλλη Πέμπτη 17 Ιουνίου με θέμα -σχεδόν αποκλειστικά- το γήπεδο του Δικεφάλου.
 
Αυτή θα είναι η… τελευταία πράξη του φακέλου στη Θεσσαλονίκη, πριν πάει ξανά στην Αθήνα και κάνει το τελικό δρομολόγιο προς το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Προεδρικό Διάταγμα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, όλη αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021, και από τότε ο ΠΑΟΚ θα έχει τη δυνατότητα να αρχίσει το… γκρέμισμα.