Εγκαινιάστηκε το Γραφείο του Συνηγόρου του Πολίτη στην πόλη

Από τη  Δευτέρα, 27 Μαρτίου θα αρχίσει να λειτουργεί το Γραφείο του Συνηγόρου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη, εντός της ΔΕΘ το οποίο εγκαινιάστηκε σήμερα παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και του Συνηγόρου του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη. Σε πρώτη φάση θα εξυπηρετεί τους πολίτες Δευτέρα - Τρίτη - Τετάρτη από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.
 
«Είναι μια σημαντική στιγμή σήμερα για τον Συνήγορο του Πολίτη», είπε αρχικά ο υπουργός Εσωτερικών κ.Βορίδης, προσθέτοντας πως για το υπουργείο και την κυβέρνηση «η γνώμη του Συνηγόρου του Πολίτη είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Κατευθύνει και διευκολύνει σε μια σειρά ζητημάτων τις σχέσεις της εκτελεστικής εξουσίας με τους πολίτες. Αναδεικνύει προβλήματα τα οποία πρέπει να θεραπευτούν και θέλουμε να θεραπεύσουμε».
 

Ο υπουργός συμπλήρωσε πως ο Συνήγορος του Πολίτη, πέραν όλων των άλλων, «είναι το αρμόδιο όργανο που κρίνει τις ενστάσεις για το θέμα των κατοίκων εξωτερικού, ποιοι τελικώς θα ψηφίσουν και γίνεται δεκτή η εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους. Και με αυτή την υποδομή που εγκαινιάζουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, θα βελτιωθεί η πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες του Συνηγόρου σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα και αυτό θα βελτιώσει ευρύτερα τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης».
 
Ο Συνήγορος του Πολίτη κ.Ποττάκης τόνισε πως το συγκεκριμένο Γραφείο στη Θεσσαλονίκη «είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αναπτύξουμε το σύνολο των δράσεών μας σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη θα είναι η βάση μας. Ελπίζω οι Συνήγοροι που θα ακολουθήσουν εμένα να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία και να την εμπλουτίσουν».
 
Αναφορικά με τις τρεις ημέρες λειτουργίας του Γραφείου, για αρχή, ο Συνήγορος είπε: «θέλουμε να εκτιμήσουμε τη ροή των πολιτών και της δουλειάς για να μπορέσουμε να αναπροσαρμόσουμε τις απαιτήσεις. Θέλω να ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα είμαστε ανοιχτοί και διαθέσιμοι προς τους συμπολίτες μας όλες τις ημέρες της εβδομάδας».
 
Το παρών στα εγκαίνια του Γραφείου έδωσαν επίσης ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η διοίκηση της ΔΕΘ - HELEXPO και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.