Δελτίο Τύπου: Τουρσουνίδης στην TV-100: "Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τον πρόεδρό του"

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Τουρσουνίδης, μιλώντας στην TV-100 και στην εκπομπή “Σφήνα στα σπορ”, αποκαλύπτοντας τις σκέψεις του για τον φετινό ΠΑΟΚ και όσα βλέπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο από την ομάδα που έπαιξε επί 10 χρόνια…
 
Είπε, μεταξύ άλλων:
-“Δεν υπάρχει τσαγανός στους παίκτες που παίζουν σήμερα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος μια ζωή ήταν “θα αγωνιστώ, θα ιδρώσω, θα ματώσω”. Μια ζωή αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ και όχι αυτός που βλέπουμε σήμερα, με τη χαλαρότητα που δεν επιτρέπεται να έχουν, ειδικά στο δεύτερο και το τρίτο γκολ, αυτά δεν γίνονται σε μια μεγάλη ομάδα”.
-“Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι άπειρος προπονητής , κάνει λάθη, αλλά και πολλοί παίκτες που παίζουν σήμερα στην ομάδα, δεν κάνουν για τον ΠΑΟΚ, είναι υπερεκτιμημένοι και μέτριοι παίκτες. Υποτίθεται ότι παίρνεις ξένους για να είναι καλύτεροι από τους έλληνες, αυτοί δεν κάνουν για την μεγάλη ομάδα που λέγεται ΠΑΟΚ. Ακόμη και στην περίπτωση Τζόλη, ο παίκτης θα ήταν πολύ καλύτερος, εάν είχε δίπλα του 3-4 παικταράδες να τον βοηθήσουν, τώρα περιμένουμε από τον Τζόλη, ενώ θα έπρεπε να είναι το κερασάκι στην τούρτα και όχι αυτός απο τον οποίο θα τα περιμένουμε όλα, όπως γίνεται τώρα”.
 
-“Μετά την κατάκτηση του νταμπλ, όλοι περιμέναμε να παίξουμε Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν η μεγάλη επιθυμία όλων των ΠΑΟΚτσήδων, αλλά την παράτησαν την ομάδα. Πρέπει να έρθει κοντά στην ομάδα ο μεγαλομέτοχος, να τον δουν οι παίκτες και ίσως αλλάξουν τα πράγματα. Δεν είναι το ίδιο να διοικεί από το Ροστόφ και το ίδιο να τον βλέπουν μπροστά τους οι παίκτες. Ο ΠΑΟΚ χωλαίνει σε όλα τα επίπεδα, με λυπεί ότι δεν έχει πάθος η ομάδα, όρεξη και σεβασμό για τη φανέλα. Η ομάδα είναι σε δύσκολη καμπή και δεν υπάρχει γυρισμός, γι αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να έρθει ο πρόεδρος κοντά, θα αλλάξουν πολλά. Επίσης, είναι εξαιρετικά ιδιαίτερη περίπτωση ο Βιεϊρίνια και μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες, επειδή αυτός ξέρει τι σημαίνει ΠΑΟΚ και μπορεί να το μεταφέρει σε όλους”.
-“Ο Τζόλης είναι μεγάλο ταλέντο, γεννήθηκε για να παίξει μπάλα, έχει ποδοσφαιρικό θράσος και θα παίξει μπάλα σε υψηλό επίπεδο, αλλά να μην τα περιμένουμε στον ΠΑΟΚ, όλα από αυτόν. Εύχομαι ολόψυχα να τον δούμε σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα”.
-“Όλοι περιμένουμε το κύπελλο από την ομάδα, για να κλείσουν τη χρονιά και να σώσουν την παρτίδα, αν και οι εμφανίσεις τους είναι απογοητευτικές και μας απογοητεύουν, πιστεύω ότι είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ και μπορεί να προκριθεί στον τελικό, όπου όλα γίνονται…”