Δ. Ωραιοκάστρου: Μήνυμα ζωής με εθελοντική αιμοδοσία και εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών

Με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία για το 2024 που διοργάνωσε το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ωραιοκάστρου, σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο». Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για την δωρεά του μυελού των οστών και πολίτες εγγράφηκαν ως εθελοντές δότες στην τράπεζα μυελού των οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».
«Ευχαριστούμε τους πολίτες που αψήφησαν τα χιόνια και το τσουχτερό κρύο και συμμετείχαν στην αιμοδοσία. Ξεκινήσαμε με αισιοδοξία το 2024 στέλνοντας μήνυμα ζωής και ελπίδας. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδα ενημερώσαμε τους κατοίκους του Δήμου μας για την δωρεά του μυελού των οστών. Η ανταπόκριση των συνδημοτών μας ήταν συγκινητική, καθώς όσοι ενημερώθηκαν στη συνέχεια έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά, για να στηρίξουμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χρήστος Π. Σαραμούρτσης.
Ο εθελοντής δότης μυελού των οστών χαρίζει ζωή σε συνανθρώπους του που πάσχουν από καρκίνο του αίματος (συνήθως λευχαιμία ή λεμφώματα) ή άλλα αιματολογικά νοσήματα, προσφέροντας λίγο σάλιο, λίγα κύτταρα και λίγο από το χρόνο του.
Ο κ. Σαραμούρτσης ευχαρίστησε επίσης τους εργαζόμενους του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, τους εργαζόμενους και την διοίκηση του νοσοκομείου «Θεαγένειο» και το «Σύλλογο Όραμα Ελπίδας» για την διοργάνωση της δράσης.