Αρνούνται και οι 12 κατηγορούμενοι ότι χτύπησαν τον Άλκη

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για το αιματηρό οπαδικό επεισόδιο, που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του 19χρονου Αλκιβιάδη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.
 
Όλοι οι κατηγορούμενοι, από 21 έως 26 ετών, που είναι και προσωρινά κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, παραδέχθηκαν ότι ήταν στο περιστατικό, εκφράζοντας τη λύπη τους για την απώλεια του 19χρονου παιδιού, με κάποιους να ζητούν συγγνώμη από την οικογένειά του. Αρνήθηκαν όμως  τις πράξεις που τους αποδίδονται. 
 
Αναλυτικά τα όσα ανέφεραν οι κατηγορούμενοι, με τη σειρά που αναφέρονται στο κατηγορητήριο:
1ος: «Δεν αποδέχομαι τις πράξεις, ήμουν εκεί αλλά δεν έκανα κάτι, Λυπάμαι πολύ για ό,τι έγινε».
2ος: «Λυπάμαι πολύ για ό,τι έγινε».
3ος: «Λυπάμαι για το συμβάν. Ήμουν παρών, αλλά δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες».
4ος: «Ζητώ μία μεγάλη μεγάλη συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη, Ήμουν παρών, αλλά δεν έκανα τίποτα».
5ος: «Αρνούμαι τις κατηγορίες, ήμουν παρών, δεν έχω κάνει τίποτα».
6ος: «Αρνούμαι τις κατηγορίες όπως μου αποδίδονται».
7ος: «Αρνούμαι τις πράξεις».
8ος: «Αρνούμαι τις κατηγορίες και λυπάμαι πολύ για ό,τι έγινε».
9ος: «Συμμετείχα στο περιστατικό και αρνούμαι τις πράξεις. Εκφράζω τη βαθύτατα θλίψη μου για τον θάνατο του Άλκη και ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά του».
10ος: «Ζητώ συγγνώμη τόσο από την οικογένεια του Άλκη όσο κι από τους φίλους του. Αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεων που μου αναλογούν γι' αυτά που πραγματικά έκανα. Δεν ήρθα σε καμία σωματική επαφή με τον Αλκιβιάδη. Αποδέχομαι μόνο ότι χτύπησα τον έναν από τους δύο φίλους του».
11ος: «Αρνούμαι τις κατηγορίες και ζητώ συγγνώμη».
12ος: «Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες. Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη για το συμβάν και τα συλλυπητήριά μου. Ο δικός μου ρόλος ήτα αυτός του “ ταξιτζή”, ήμουν 80 μέτρα μακριά και δεν κατέβηκα από το αυτοκίνητο».
 
Η πολιτική αγωγή ζητεί να διερευνηθούν κι άλλα αδικήματα
 
Το πρωί υπήρξε ένταση έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όταν μικρή μερίδα συγκεντρωμένων αποδοκίμασε λεκτικά τους κατηγορούμενους και κάποιους συνηγόρους τους, τους πρώτους κατά τη μεταγωγή τους και τους δεύτερους κατά την προσέλευσή τους στο μέγαρο. Ολιγόλεπτη ένταση επικράτησε και λίγο αργότερα έξω από τα δικαστήρια χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια.