Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν σήμερα ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν σήμερα ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, ο διοικητής της ΕΥΠ υπέβαλε την παραίτηση του λόγω λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή και νέος διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο οποίος θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.
Νωρίτερα παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, με κυβερνητικές πηγές να ξεκαθαρίζουν ότι η παραίτηση που έγινε αποδεκτή οφείλεται στο κλίμα τοξικότητας και στη στοχοποίηση του από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τη θέση του αναλαμβάνει με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Γρηγόρης Μπρατάκος ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, όπου είχε εκλεγεί τον Σεπτέμβριο του 2021 μετά τον ξαφνικό θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου.