Τηρούμε όλα τα πρωτόλλα, διαβεβαιώνει το ΑΧΕΠΑ

Από την αρχή της διάδοσης της πανδημίας το ΑΧΕΠΑ τηρεί όλα τα πρωτόκολλα που έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ και αφορούν στη διαχείριση των προσερχόμενων ύποπτων και θετικών κρουσμάτων της Covid-19, όπως και των περιστατικών της κανονικής εφημερίας, επισημαίνει ο διοικητής του νοσοκομείου, Παναγιώτης Παντελιάδης.
 
Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, που αναφέρονται στη διαχείριση των εισερχομένων ασθενών και στην καθαριότητα των χώρων κατά την ημέρα εφημερίας, ο κ. Παντελιάδης σημειώνει: «Υπάρχουν δύο ξεχωριστές είσοδοι στο χώρο του ΤΕΠ (Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών), μια για τα κοινά περιστατικά της εφημερίας και μια τα ύποπτα και θετικά Covid-19».
 
Ο ίδιος προσθέτει: «Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Covid-19 του ΑΧΕΠΑ είναι ίσως το μοναδικό που διαθέτει δικό του αξονικό τομογράφο και ακτινολογικό εργαστήριο για τη διεξαγωγή απλών ακτινογραφιών, αξονικών τομογραφιών και υπερηχογραφημάτων. Εξυπηρετεί δε εξυπηρετεί αποκλειστικώς ασθενείς Covid -19 (ύποπτους ή θετικούς). Η απεικονιστική διερεύνηση των μη Covid -19 περιστατικών γίνεται στο κεντρικό ακτινολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου, που στεγάζεται σε διαφορετικό χώρο».
 
Σύμφωνα με τον κ. Παντελιάδη, «σε περίπτωση που το περιστατικό από το ΤΕΠ Covid-19 χρήζει εισαγωγής, οδηγείται στις κλινικές που έχουν οριστεί για νοσηλεία αποκλειστικώς   περιστατικών κορονοϊού, αφού πραγματοποιηθεί η εκκένωση των κοινόχρηστων χώρων. Μετέπειτα, ακολουθεί μηχανικός καθαρισμός και απολύμανσή τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα πρωτόκολλα που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ. Τόσο το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό όσο και τα συνεργεία καθαρισμού λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας, σε απόλυτη συμφωνία με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ».
 
Επιπροσθέτως, ο  κ. Παντελιάδης σημειώνει ότι διενεργείται επιτόπια απολύμανση τόσο των πληρωμάτων όσο και των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, με τα οποία έχουν διακομισθεί τα ύποπτα ή θετικά κρούσματα.