Συμφωνία για την είσοδο ιατρικών επισκεπτών σε νοσοκομεία

Σε καθημερινή βάση με την επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας και με την αυστηρή τήρηση όλων των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων θα γίνεται εφεξής η είσοδος ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη.
 
Σχετική συμφωνία επήλθε μεταξύ των διοικήσεων των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των εκπροσώπων του Σωματείου Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος, Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων & Κλάδων.
 
Ειδικώς στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» η ιατρική ενημέρωση θα γίνεται αποκλειστικώς  και μόνο στα εξωτερικά ιατρεία μεταξύ των ωρών 1:00 και 3:00 μ.μ., ενώ  θα πρέπει να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιατρό ή και τον Διευθυντή της σχετικής κλινικής.
 
Το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος συνεχίζει τις επαφές και με άλλες δημόσιες δομές υγείας. Για την επόμενη εβδομάδα έχει ήδη κανονιστεί συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου «Παπανικολάου» και του Ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης, ενώ δρομολογούνται συναντήσεις με τις διοικήσεις του «Θεαγένειου» και του ΑΧΕΠΑ, σε συνέχεια προηγούμενων συζητήσεων.
 
Σε ό,τι αφορά στα ιδιωτικά ιατρεία, το εν λόγω σωματείο θεωρεί αναγκαίο, υπό την παρούσα συγκυρία, πριν από την επίσκεψη ιατρικών επισκεπτών, να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία για προκαθορισμένη συνάντηση. Αναγκαία θεωρείται επίσης  και η αποφυγή διπλών επισκέψεων.