Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την καθαριότητα στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Αύριο τίθεται σε εφαρμογή  σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της καθαριότητας στο Δήμο Θεσσαλονίκης.  Αυτό αποφασίστηκε στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, παρουσία του  δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη, αντιδημάρχων, εντεταλμένων και υπηρεσιακών παραγόντων.
 
Κτά τηδ ιάρκεια της σύσκεψης ο κ. Αγγελούδης τόνισε πως "η καθαριότητα αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκησή του και πως δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω καθυστερήσεις, ιδιαίτερα μετά τις γιορτές, καθώς τα σκουπίδια ξεχειλίζουν από τους κάδους απορριμμάτων".
 
Τονίστηκε επίσης πως θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους προχωρούν σε ανακαινίσεις κατεβάζοντας τα άχρηστα υλικά στα πεζοδρόμια και πως σε μεγάλες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Τσικνοπέμπτη κ.ά., οι διοργανωτές θα αναλαμβάνουν την υποχρέωση να καθαρίζουν τους χώρους μετά τα υπαίθρια πάρτι.
 
Στους σχεδιασμούς της νέας διοίκησης είναι επίσης η αύξηση του ποσοστού της ανακύκλωσης, καθώς επίσης η ενεργοποίηση όλου του διαθέσιμου προσωπικού και μέσων για να μπορέσει να βελτιωθεί η εικόνα της Θεσσαλονίκης.
 
Δόθηκε επίσης εντολή προς τους εργαζόμενους για χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια τους.