Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή για τη νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ

Σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας εξελίχθηκε η συζήτηση της νέας αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ.
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «βαθιές ιδεολογικές διαφορές» με τον ΣΥΡΙΖΑ στο «πώς αντιλαμβανόμαστε την εξωτερική πολιτική της χώρας» και καταλόγισε αφόρητη υποκρισία τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. ‘’Αν δεν είχατε κυβερνήσει ποτέ θα μπορούσα να καταλάβω πως αυτές είναι θέσεις κόμματος που δεν έχει περάσει ποτέ από τη βάσανο της λήψης δύσκολων αποφάσεων που αφορούν τα εθνικά θέματα’’, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε πως ο πρωθυπουργός από τη  μία καλείται να υπερασπιστεί μια συμφωνία με τις ΗΠΑ δίχως ανταλλάγματα, ακόμη και μετά τη δημοσιογραφική αποκάλυψη ότι οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να «πριμοδοτήσουν» την Τουρκία, και από την άλλη αντί να μιλάει για τα κρίσιμα εθνικά θέματα, υπεραμύνεται μιας πολιτικής που έχει οδηγήσει στην ανέχεια τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας.