Ροντρίγκο: "Μεγάλη απογοήτευση για τον ΠΑΟΚ, ο αποκλεισμός"

Ο Ροντρίγκο Σοάρες τόνισε πως δεν εξηγούνται τα λάθη που έγιναν, ζήτησε βελτίωση και την περιμένουν με τον Γκαρσία, θεωρεί πως αιφνιδιάστηκαν από το καλό ξεκίνημα της Ομόνοιας και πως αισθάνονται όλοι πολύ απογοητευμένοι που δεν συνεχίζουν στην Ευρώπη.
 

 

 
 
Stoiximan: Είσαι ο καλύτερος προπονητής; Στα Fantasy τουρνουά φτιάχνεις τη δική σου ομάδα & διεκδικείς την κορυφή. Πάτα εδώ!
 
Αναλυτικά:
«Είναι δύσκολο να εξηγήσεις αυτά τα λάθη. Όλοι μας προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Παρότι ξέρουμε ότι τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού, εμείς τα πληρώσαμε πολύ ακριβά. Προσπαθήσαμε πολύ να πάρουμε τη νίκη, αλλά τέτοια λάθη σε τόσο κρίσιμο αγώνα δεν επιτρέπονται.
Προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη και αυτά να μη γίνονται σε επικίνδυνες ζώνες, αλλά όπως φαίνεται δεν τα καταφέρνουμε. Πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε. Ο νέος προπονητής μάς έχει βοηθήσει πολύ σε αυτό. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, μπορεί να κάνεις πολλά λάθη και να μην τα πληρώσεις ποτέ, αλλά μπορεί, σε μια φάση, όπως αυτή στην οποία βρισκόμαστε τώρα εμείς, να τα πληρώνεις ακριβά».
Για το γεγονός ότι η ομάδα του μπήκε νωχελικά σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι: «Δεν το θέλαμε αυτό σε καμία περίπτωση. Ο αντίπαλος μας αιφνιδίασε, κατάφερε να κάνει δύο καλές ευκαιρίες και να πετύχει το δεύτερο γκολ σε ένα σημείο όπου είχαμε πλέον ισορροπήσει. Είναι πάντα δύσκολο να επιστρέψεις, ειδικά στο ψυχολογικό κομμάτι.
Ωστόσο, νομίζω ότι η ομάδα μας απάντησε καλά, πίεσε, είχε ευκαιρίες, πέτυχε γκολ, έχασε κι άλλες ευκαιρίες. Από την πλευρά μας, πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι, να δούμε τι έφταιξε, τι μπορούμε να αλλάξουμε, ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη και στον επόμενο αγώνα να είμαστε καλύτεροι».
Για το πόσο απογοητευτικός είναι αυτός ο πρόωρος αποκλεισμός: «Είναι για μας μεγάλη απογοήτευση, μας λυπεί πολύ. Η αλήθεια είναι ότι φάνηκε πως θα μπορούσαμε να έχουμε προκριθεί. Αυτήν τη στιγμή, βέβαια, μπορούμε να νιώθουμε μεγάλη απογοήτευση, αλλά δεν μπορούμε να κλαίμε. Η ζωή συνεχίζεται, έχουμε μπροστά μας το πρωτάθλημα, που θέλουμε να κατακτήσουμε, και το θεσμό του Κυπέλλου.
Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι πάντα δύσκολα, έτσι και το σημερινό, έχοντας και την πίεση του αποτελέσματος. Είμαστε στεναχωρημένοι. Δυστυχώς, στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να πετυχαίνεις πάντα όσα θέλεις. Πρέπει να ανασυνταχθούμε και να προχωρήσουμε μπροστά για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα για τον κόσμο μας και όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης».