Ψηφιακές δράσεις στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Δύο νέες ψηφιακές δράσεις θα παρουσιάσει μέσω του ιστοτόπου του και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις 25, 26  και 27 Σεπτεμβρίου το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, συμμετέχοντας στον πανευρωπαϊκό θεσμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ο οποίος φέτος θα είναι διαδικτυακός, λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών.
Οι δράσεις αυτές, οι οποίες θα φιλοξενηθούν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις https://www.mbp.gr, https://www.facebook.com/mbp.thess και https://www.facebook.com/EHDaysGR, είναι οι ακόλουθες:  

  • Ψηφιακή έκθεση με τίτλο «Συντρίβοντας την πανδημία», η οποία περιλαμβάνει θρησκευτικά ​ χαρακτικά και εικόνες από τις συλλογές του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, που αποτυπώνουν τις πανδημίες στη μεταβυζαντινή εικονογραφία (στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Δύο Συλλογές σμίγουν»). Η εν λόγω έκθεση σχεδιάστηκε με αφορμή το φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
  • Ταινία μικρού μήκους, διάρκειας 9' 59'', με τίτλο «Οι χάρτινες εικόνες και τα μυστικά τους», μέσω της οποίας εκτίθεται η διαδικασία παραγωγής των θρησκευτικών χαρακτικών (χάρτινων εικόνων).

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, η είσοδος στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού θα είναι ελεύθερη για το κοινό, λόγω του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού βρίσκεται επί της Λεωφόρου Στρατού 2, τηλ. 2313.306.400.