«Πρωταθλήτρια» η Κεντρική Μακεδονία σε πρόστιμα για τη μάσκα

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, όσον αφορά στην επιβολή προστίμων για τη μη χρήση μάσκας και την αποφυγή τήρησης της προβλεπόμενης απόστασης.
 
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ, χτες (Πέμπτη) βεβαιώθηκαν σε όλη τη χώρα συνολικά 193 παραβάσεις σε πολίτες που δεν φορούσαν μάσκα και δεν τηρούσαν την αναγκαία απόσταση. Ως εκ τούτου επιβλήθηκε σ΄ αυτούς διοικητικό πρόστιμο 150 €.
 
Από τις ως άνω παραβάσεις οι 42 καταγράφηκαν στην Κεντρική Μακεδονία και οι 28 στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησαν η Στερεά Ελλάδα με 28 παραβάσεις, η Αττική με 17, η Ήπειρος με 14 και η Ανατολική Μακεδονία & Θράκη με 14 παραβάσεις. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν η Πελοπόννησος με 10 παραβάσεις, η Δυτική Ελλάδα επίσης με 10 παραβάσεις, η περιοχή του Βορείου Αιγαίου με 8 παραβάσεις και η Δυτική Μακεδονία με 7 παραβάσεις.
 
Σε όλη την επικράτεια η ΕΛΑΣ διενήργησε χτες (Πέμπτη) 42.513 ελέγχους και βεβαίωσε, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες παραβάσεις:

  • Εννέα (9) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.). Σημειώνεται ότι για τον ίδιο λόγο από τις αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 675 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 56 άτομα.
  • Μία (1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Σημειώνεται ότι για τον ίδιο λόγο από τις αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 187 σχετικές παραβάσεις.

Οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε όλη τη χώρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.