ΚΘΒΕ: Ώρες... έρωτα σε πανελλήνια πρώτη

Μια απαρηγόρητη Μαρκησία, που έχασε τον άντρα της έναν μήνα μόλις μετά τον γάμο τους. Η Λιζέτ, η πονηρή της υπηρέτρια. Ο εγκαταλελειμμένος απ’ την ερωμένη του Ιππότης.
 
Ο Λουμπέν, ο αφελής υπηρέτης του. Ένας ερωτευμένος Κόμης που διεκδικεί τη Μαρκησία ενώ ο λογοτεχνικός σύμβουλός της σταχυολογεί ψυχαγωγικά αναγνώσματα, για να απαλύνουν τη μοναξιά της.
 
Οι πρόβες για τη νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ, υπό τον τίτλο «Η δεύτερη έκπληξη του έρωτα» του Μαριβό, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, που αναμένεται το Νοέμβριο στο Βασιλικό Θέατρο σε πανελλήνια πρώτη, έχουν ήδη αρχίσει.
 
Ο Βασίλης Παπαβασιλείου, ο σπουδαίος θεατράνθρωπος και διανοούμενος, επιστρέφει στη γενέτειρα Θεσσαλονίκη και στο ΚΘΒΕ με ένα έργο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Πρόκειται μάλιστα για την πέμπτη φορά που ο ίδιος σκηνοθετεί έργο του Μαριβό, έναν συγγραφέα που γνωρίζει καλά κι αγαπά ιδιαίτερα.
 
Ο μέγας «ζωγράφος του έρωτα» και, σύμφωνα με τους μελετητές του, ο «ιδανικός ζωγράφος της γέννησης του έρωτα», ο Μαριβό (1688-1763), μεγαλουργεί απεικονίζοντας τους ήρωές του να κατακτώνται απ’ τα βέλη του φτερωτού θεού.
 
Με τον εκλεπτυσμένο τρόπο γραφής του, ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας του Διαφωτισμού, αναδεικνύει με κωμικότητα τα πάθη των ανθρώπων, εισχωρεί στις λεπτές αποχρώσεις των συναισθημάτων και θέτει σωρεία προβληματισμών για την κοινωνία της εποχής του.
 
Οι θεατές του έργου «Η δεύτερη έκπληξη του έρωτα» θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα εάν «χρωστάμε την καρδιά μας σε όσους μας προσφέρουν τη δική τους ή μονάχα σ’ αυτούς που την κατακτούν»;
 
Στη νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ, τα σκηνικά και τα κοστούμια της οποίας έχει επιμεληθεί ο Άγγελος Μέντης, εμφανίζονται οι ακόλουθοι ηθοποιοί:

  • Γιώργος Καύκας: Ιππότης
  • Γιώργος Κολοβός : Λουμπέν
  • Ζωή Μυλωνά: Λιζέτ
  • Θέμης Πάνου: Ορτένσιος
  • Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου: Μαρκησία
  • Ταξιάρχης Χάνος: Κόμης