Κ. Ζέρβας: Τι συζήτησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε σήμερα (Παρασκευή) το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
 
Κατά τη συνάντησή του με την κα Σακεραλλοπούλου ο κ. Ζέρβας είχε την ευκαιρία να την ενημερώσει για όλα τα ανοιχτά ζητήματα της Θεσσαλονίκης, για την εξέλιξη παρεμβάσεων υπερτοπικής σημασίας και για την πορεία εκτέλεσης μεγάλων έργων, που αναμένεται να  αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης.
 
Στην κορυφή της ατζέντας βρέθηκαν θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης, το ειδικό χωρικό σχέδιο για το νέο γήπεδο της Τούμπας, το εμβληματικό έργο της ανάπλασης των πρώην στάβλων της Παπάφη, τις παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του παράκτιου μετώπου της πόλης και τις εξελίξεις για το έργο του μετρό.
 
Παράλληλα, ο κ. Ζέρβας παρουσίασε στην κα Σακελλαροπούλου τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, για να υποστηρίξει και να προωθήσει το έργο της κατασκευής του Μουσείου Ολοκαυτώματος, παραχωρώντας, μεταξύ άλλων, δημοτική έκταση περίπου 10 στρεμμάτων. Με αυτήν την καθοριστική συμβολή, εκ μέρους του δήμου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Ολοκαυτώματος θα μπορέσει να χωροθετηθεί σε κεντρικότερο σημείο, ενώ διασφαλίζονται και οι αναγκαίες εκτάσεις για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης και για τη διαμόρφωση των αναγκαίων προσβάσεων.
 
Επιπλέον, στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης βρέθηκαν και ζητήματα από τον τομέα  του πολιτισμού. Ο κ. Ζέρβας ευχαρίστησε θερμά την κα Σακελλαροπούλου για την προσωπική υποστήριξή της προς το θεσμό των «Δημητρίων».  Στα φετινά – ψηφιακά - «Δημήτρια» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει ενεργά, διαβάζοντας αποσπάσματα από το βιβλίο «Μη με ξεχάσετε» του συγγραφέα Λ. Σαλτιέλ, στο πλαίσιο αφιερώματος στις Εβραίες Μητέρες.
 
Τη συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας απασχόλησε και ο νέος θεσμός του ευρωπαϊκού βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», που καθιερώνεται με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη απονομή, που τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.
 
Εξάλλου, ο κ. Ζέρβας παρουσίασε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τις οποίες προετοιμάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης εν όψει του τριήμερου εορτασμού της πόλης, στις 26 – 28 Οκτωβρίου. Η κα Σακελλαροπούλου αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση που της απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφθεί τον Άγιο Δημήτριο ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.