Εθελοντική αιμοδοσία για το «Άλμα Ζωής»

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας για τις ανάγκες του συλλόγου «Άλμα Ζωής» διοργανώνουν από κοινού η Αντιπεριφέρεια Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Ένωση Εστιατόρων - Ψητοπωλών & Καφέ - Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης την προσεχή Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, από τις 9:00 έως τις 14:00.
 
Η δράση θα γίνει στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Πολίχνης «Αλέξανδρος Νικολαΐδης», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Παύλου Μελά. Εκτελείται δε σε συνεργασία με το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο.
 
Όλο το αίμα που θα συγκεντρωθεί θα προσφερθεί για τις ανάγκες του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» νομού Θεσσαλονίκης.
 
Σχετικά με την εν λόγω δράση ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Μήττας, δήλωσε: «Σε μία εποχή που τα αποθέματα σε αίμα είναι εξαιρετικά χαμηλά και οι ανάγκες ιδιαίτερα αυξημένες, οφείλουμε με κάθε τρόπο να στηρίξουμε και συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια. Μοιραζόμαστε το δώρο της ζωής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας θα τηρηθούν όλα τα  μέτρα ασφαλείας για τον Covid-19».
 
Σημειώνεται ότι ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην ενημέρωση του κοινού και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
 
Ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής» άρχισε τη δράση του στην πόλη της Θεσσαλονίκης το 2008. Σκοπός του είναι η οργανωμένη αλληλοβοήθεια, η ψυχοκοινωνική στήριξη και η  συμβουλευτική τόσο των γυναικών που πάσχουν όσο και των μελών των οικογενειών τους.
 
Επιπλέον, συμβάλλει στην απομυθοποίηση του καρκίνου και στην ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας.