Έρχεται το «De profundis» στην TV100

Μία νέα εκπομπή στη βραδινή ζώνη προγράμματος της TV100 ξεκινά την Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 10 το βράδυ. Στο πλαίσιο της ανανέωσης του προγράμματός της, η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, προτείνει το De profundis (Εκ βαθέων), μια εκπομπή που θα ασχολείται με θεματικές που άπτονται της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από τα γνωστικά πεδία της τέχνης, της επιστήμης, της φιλοσοφίας, της πολιτικής και της θρησκείας. Στην επιμέλεια και παρουσίαση του De profundis, η δημοσιογράφος Μαρία Αναγνωστίδου, υποδέχεται στην 90λεπτης διάρκειας εκπομπή, τον κεντρικό καλεσμένο, για να προσεγγίσουν από κοινού το εκάστοτε θέμα.
Πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πλαισιώνονται από δημοφιλή πρόσωπα διαφόρων ειδικοτήτων που μοιράζονται προσωπικές εμπειρίες ή σκέψεις τους πάνω στο θέμα. Παραπομπές σε κείμενα στοχαστών, συγγραφέων, καλλιτεχνών, μέσα από εικόνες, βοηθούν στην πρόοδο της συζήτησης και στην τεκμηρίωση των θεμάτων που απασχολούν τους συνομιλητές. 
Το πρώτο De profundis  θα μεταδοθεί από την TV100, την Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 10 το βράδυ με θέμα τον γραπτό λόγο, τη σημασία και την επίδρασή του στην ανθρωπότητα. Καλεσμένος ο ομότιμος καθηγητής φιλολογίας Ιωάννης Καζάζης. 
Επίσης μιλούν η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο ψυχίατρος Θάνος Πιάχας, και ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου ΑΘηνών Χριστόφορος Χαραλαμπάκης.
 
Info: 
De profundis στην TV100 
Ημέρα προβολής: Παρασκευή 22:00 – 23:30 
Επιμέλεια – παρουσίαση: Μαρία Αναγνωστίδου 
Υπεύθυνη δημοσιογραφικής ύλης: Αλεξάνδρα Μαρτίδου 
Σκηνοθεσία: Στέργιος Φουρκιώτης 
Υπεύθυνη παραγωγής: Φωτεινή Δημοπούλου