Διαδικτυακό το 3ο Φεστιβάλ για την αναπηρία στην τέχνη

Από τις 3 Δεκεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί και φέτος το 3ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection Of Disability in art», με ακρωνύμιο RoDi, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σύμφωνε με τις προδιαγραφές για την αντιμετώπιση της πανδημίας και με την υιοθέτηση της διαδικτυακής μορφής οργάνωσης.  
 
Το εν λόγω φεστιβάλ αποτελεί θεσμό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και αποσκοπεί στην  υποστήριξη και προώθηση της κοινωνικής συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία μέσω της συμμετοχής τους σε πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ’ οιονδήποτε ρόλο αυτά επιθυμούν, δηλαδή ως ηθοποιοί, σκηνοθέτες, εθελοντές ή απλώς ως θεατές.
 
Έτσι, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και της διεξαγωγής του Φεστιβάλ μεγάλος αριθμός ατόμων με αναπηρία έρχεται σε επαφή, κινείται και συνυπάρχει με άτομα χωρίς αναπηρία στο ευρύτερο οικοσύστημα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλει καθοριστικά στη μεταβολή των απόψεων και στάσεων, ειδικώς των νέων, για την αναπηρία και, ως εκ τούτου, στην κοινωνική αλλαγή.
 
Όπως αποφάσισε η Οργανωτική Επιτροπή, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα διατίθενται ελεύθερα και δωρεάν προς όλους από τον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://www.uom.gr/8761-3o-festibal-rodi-h-antanaklash-ths-anaphrias-sthn-texnh-reflection-of-disability-in-art
 
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει προβολές κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο, ομιλίες και πλήθος άλλων δράσεων και θα ανακοινωθεί σύντομα με λεπτομερή τρόπο.