Δεκάδες ηλικιωμένοι στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας του δήμου Νεάπολης Συκεών

Tρία Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) λειτουργούν στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Το ένα βρίσκεται στη Νεάπολη (Ζάκκα 37) και τα άλλα δύο στις Συκιές (Βυζαντίου 1, Περγάμου 2 & Μεσολογγίου). Σε αυτά φιλοξενούνται 85 ηλικιωμένοι. Οι υποδομές αυτές, σε συνδυασμό με εννέα ΚΑΠΗ, τα τρία πολυϊατρεία και τα Δημοτικά Ιατρεία, αλλά και την ευρύτητα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», διατηρούν το δήμο Νεάπολης-Συκεών στην πρωτοπορία της κοινωνικής πολιτικής και στα θέματα φροντίδας και υποστήριξης των ατόμων της τρίτης ηλικίας παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. 
Τα ΚΗΦΗ απευθύνονται σε άτομα άνω των 65 ετών που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν (λόγω κινητικών δυσκολιών, άνοιας, κ.λπ.) και χρειάζονται καθημερινή φροντίδα, στην υπηρεσία των οποίων βρίσκονται επιστημονικά εξειδικευμένα στελέχη.
Οι υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν στις άρτια εξοπλισμένες και φιλικές εγκαταστάσεις είναι:
 · Καθημερινή μεταφορά των επωφελούμενων με συνοδό από την οικία στο χώρο του Κέντρου,
 · Σίτιση με πρόγευμα και γεύμα,
 · Ιατρική παρακολούθηση και νοσηλευτική φροντίδα,
 · Γυμναστικές ασκήσεις, φυσικοθεραπεία και ορθοσωμία για την ευελιξία των άκρων,
 · Εκπαίδευση και βοήθεια σε θέματα ατομικής φροντίδας,
 · Κοινωνική στήριξη, οικογενειακή συμβουλευτική και βοήθεια στην αξιοποίηση κοινωνικών παροχών,
 · Κοινωνικοποίηση και αναψυχή μέσω εκδηλώσεων και εκδρομών,
 · Προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων,
 · Δημιουργικές δραστηριότητες και χειροτεχνίες.
Ανάμεσα στις εκδρομές που έχουν διοργανωθεί, ξεχωρίζουν η επίσκεψη στο Πλανητάριο, στο Βοτανικό Κήπο, στα Πλατανάκια στο Πανόραμα, στο πάρκο μελιού, στη Μονή Λαζαριστών, ενώ μεγάλη ήταν η χαρά των ηλικιωμένων στην εκδρομή με καραβάκι στο Θερμαϊκό. Επίσης, διοργανώνονται πολύ συχνά εκδηλώσεις με σχολεία, χορευτικούς συλλόγους, ενημερώσεις από γιατρούς και διατροφολόγους, κ.ά.