Δέκα άτομα στο νοσοκομείο, έπειτα από πυρκαγιά σε οικοδομή

Δέκα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες στο νοσοκομείο «Παπαγωγεργίου», έπειτα από εκτεταμένη πυρκαγιά σήμερα (Παρασκευή) σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
 
Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται δύο παιδιά, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους, και μια 40χρονη γυναίκα, η οποία εισήχθη στη ΜΕΘ και νοσηλεύεται διασωληνωμένη.  
 
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 00.45 από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου σε επταόροφη οικοδομή επί της οδού Σωκράτους 6.
Πυκνοί καπνοί εξαπλώθηκαν γρήγορα και κατέκλυσαν τους χώρους της πολυκατοικίας και τα διαμερίσματα των άνω ορόφων. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 8 οχήματα και 24 πυροσβέστες έσπευσαν επί τόπου και επιδόθηκαν στην  επιχείρηση της κατάσβεσης. Συγχρόνως, αστυνομικοί της ΕΛΑΣ κλήθηκαν να μεριμνήσουν για την εκκένωση του κτηρίου, ενώ συνεργείο της ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. στην περιοχή.
 
Από τη φλεγόμενη οικοδομή απεγκλωβίστηκαν συνολικά 12 άτομα, τα δέκα εκ των οποίων, όπως προαναφέρθηκε, διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο. Αναπνευστικά προβλήματα παρουσίασαν επίσης δύο πυροσβέστες.
 
Η πυρκαγιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 02:30 π.μ., κατέστρεψε ολοσχερώς το διαμέρισμα και προκάλεσε σημαντικές ζημίες σε κοινόχρηστους χώρους της οικοδομής.
 
Φως στα ακριβή αίτια του συμβάντος αναμένεται να ρίξει η προανάκριση που διενεργεί το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
 
[Φωτογραφία αρχείου]