ΑΠΘ: 4 κιόσκια για ενημέρωση των νέων φοιτητών

Φοιτητές και φοιτήτριες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) υποδέχονται και φέτος όσους και όσες διέρχονται για πρώτη φορά τις πύλες του.
Η δράση «Ξεκίνα ακαδημαϊκά και εθελοντικά» συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και, στο πλαίσιο αυτής, καθημερινά, από τις 21 Σεπτεμβρίου 2020 έως τις 2 Οκτωβρίου 2020,   από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., σε κατάλληλα διαμορφωμένα κιόσκια εθελοντές φοιτητές και φοιτήτριες του ΑΠΘ μεγαλύτερων ετών περιμένουν να υποδεχτούν τους πρωτοετείς.
Οι πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες μπορούν να ενημερωθούν για θέματα που τους αφορούν στην πρώτη επίσκεψή τους στο ΑΠΘ, να λάβουν το «Συνοπτικό Οδηγό Επιβίωσης» με οδηγίες για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου και την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, όπως και να έχουν απαντήσεις σε διάφορες απορίες, που μπορεί να συναντήσουν κατά τα πρώτα ακαδημαϊκά βήματά τους.
Τα κιόσκια υποδοχής βρίσκονται σε τέσσερα κεντρικά σημεία της Πανεπιστημιούπολης, στα ακόλουθα:

  • Δίπλα από την Αίθουσα Τελετών (Εγνατία)
  • Μπροστά από το κτίριο της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής (Εθνικής Αμύνης)
  • Στην κάτω Φοιτητική Λέσχη (Εγνατία)
  • Μπροστά από το κτίριο Εδρών της Πολυτεχνικής Σχολής (Εγνατία).

Σε ό,τι αφορά στην εγγραφή τους οι πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες θα πρέπει να προβούν στα ακόλουθα βήματα:

  • 1ο βήμα: Κατά την περίοδο 22-29 Σεπτεμβρίου 2020 οι φοιτητές/φοιτήτριες εγγράφονται  ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, εισάγοντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.
  • 2ο βήμα: Μετά τη λήξη αυτής της περιόδου, λαμβάνουν από το ΑΠΘ μήνυμα, που τους καλεί να καταχωρήσουν - σε προσδιορισμένο χρονικό διάστημα - τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΑΠΘ (https://register.auth.gr/).
  • 3ο βήμα: Για τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας και την ολοκλήρωση της εγγραφής τους, θα εκδοθεί νεότερη διευκρινιστική ανακοίνωση, λόγω  των μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.
  • 4ο βήμα: Μετά την εγγραφή τους, λαμβάνουν SMS με κωδικό (one-time password), για να ενεργοποιήσουν τη  φοιτητική ιδιότητά τους και να αποκτήσουν ιδρυματικό λογαριασμό και πρόσβαση σε σειρά υπηρεσιών και παροχών (έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας και κάρτας σίτισης, πρόσβαση σε online βιβλιοθήκες κ.ά.).

Σημειώνεται ότι μαθήματα σε όλα τα Τμήματα αναμένεται να αρχίσουν κατά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Ο τρόπος διδασκαλίας τόσο των μαθημάτων όσο και των εργαστηρίων, όπως επίσης και το ωρολόγιο πρόγραμμα, θα ανακοινωθούν από τις Γραμματείες των επιμέρους Τμημάτων.
Η δράση υποδοχής των πρωτοετών εφαρμόζεται από την Πρυτανεία του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Τμήμα Σπουδών και το Γραφείο Συντονισμού Εθελοντών και Φοιτητικών Δράσεων, Υποστηρίζεται δε οικονομικά από την Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη και την Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΑΠΘ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον εξής σύνδεσμο: http://dps.auth.gr/el
Ο «Συνοπτικός Οδηγός Επιβίωσης» είναι διαθέσιμος στην ακόλουθη διεύθυνση: http://dps.auth.gr/sites/default/files/attachments/APTH_Synoptikos%20odigosepibioshs_%CE%915_2020_FOR%20WEB.pdf