Αλλαγή ηγεσία στον ΟΑΣΘ. Τι ειπώθηκε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής

Χαμόγελα, φιλοφρονήσεις αλλά και αιχμές στην  τελετή παράδοσης – παραλαβής στον ΟΑΣΘ, που  πραγματοποιήθηκε το πρωί  σε καλό κλίμα χωρίς να απουσιάζουν οι δηλώσεις όλο νόημα ανάμεσα στον απερχόμενο και το νέο πρόεδρο του ΟΑΣΘ και όλα αυτά  έπειτα από μια ενημερωτική σύσκεψη που διήρκησε περισσότερο από  δυο ώρες και η οποία  προηγήθηκε της συνάντησης.

«Φεύγω με τη συνείδηση μου ήσυχη ότι οι προτεραιότητες που είχαμε θέσει έχουν εκπληρωθεί», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς. Επισήμανε δε ότι στη σημερινή σύσκεψη με τη νέα διοίκηση του οργανισμού έγινε σημαντική ενημέρωση, σε πολύ καλό κλίμα, και σημείωσε: «Δεν χανόμαστε, εδώ είμαστε. Σε κάθε στιγμή που θα υπάρξει ανάγκη για περαιτέρω διευκρινίσεις για την καλύτερη λειτουργία του Οργανισμού θα υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με τον επερχόμενο πρόεδρο». Υπενθύμισε ακόμα  ότι με βάση το νόμο που ισχύει, ο ΟΑΣΘ είναι υπό εκκαθάριση, «που σημαίνει ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς πρέπει να μεταφέρει το μεταφορικό του έργο στο νέο οργανισμό τον ΑΣΥΘ και ταυτόχρονα να προχωρήσει την εκκαθάρισή του, που είναι ο βασικός προορισμός αυτού του οργανισμού».

Απ’ την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόρδας αναφέρθηκε στον στόχο της κυβέρνησης για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, την επαναφορά «σε ανεκτά κατ’ αρχήν επίπεδα», του συγκοινωνιακού έργου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ώστε να εξυπηρετεί τους πολίτες, ιδίως από αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Απέφυγε ωστόσο να δώσει απαντήσεις σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οργανισμού παραπέμποντας στην περίοδο της Διεθνούς Έκθεσης. «Δεν είναι του παρόντος να το συζητήσουμε αυτό σήμερα. Το τι μέλλει γενέσθαι με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Οργανισμού είναι μια πολιτική απόφαση, κεντρική του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».
«Δουλειά μας», συνέχισε, «είναι να κάνουμε αυτόν τον Οργανισμό, για όσο καιρό θα υπάρχει και με τη μορφή που θα υπάρχει, να λειτουργεί ώστε να εξυπηρετεί τους πολίτες»...«στην περίοδο της Έκθεσης θα δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν».
Ο κ. Παππάς αναφερόμενος στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του οργανισμού, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι δεν έδωσε το παρών ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ώστε να προσδώσει κύρος στη νέα διοίκηση, με τον κ. Σκόδρα να απαντάει  ότι δεν χρειαζόταν η παρουσία υπουργού.
Κατά τη διάρκεια της τελετής στον ΟΑΣΘ, μικρομέτοχοι του Οργανισμού οι οποίοι κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας τις αποζημιώσεις τους.
Οι μικρομέτοχοι τις επόμενες ημέρες θα ζητήσουν συνάντηση με τη νέα διοίκηση προκειμένου να εκθέσουν τα αιτήματα τους αλλά και να ενημερωθούν για το σχέδιο της κυβέρνησης για τον οργανισμό.