Πρωτεύουσες καρτέλες

TV100
Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων
Κινητοποίηση Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Delivery
Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό με βασικά αιτήματα την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι τα ρεκόρ και η ανάπτυξη της "Βαριάς βιομηχανίας" της χώρας γίνονται στην πλάτη των εργαζομένων, που συχνά δουλεύουν με συνθήκες γαλέρας, ενώ η καταπάτηση της εργασιακής νομοθεσίας τείνει να γίνει ο κανόνας.
Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων
Τράπεζα της Ελλάδος-Έρευνα για τα Νοικοκυριά-Εισόδημα
Η «σκληρή» πραγματικότητα που ζουν χιλιάδες Έλληνες πολίτες, τα χρόνια της κρίσης, αποτυπώνεται διαρκώς στις έρευνες που διεξάγονται.  Μελέτης της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφει την κατάρρευση του καθαρού πλούτου, των περιουσιακών στοιχείων, του εισοδήματος, και της κατανάλωσης των ελληνικών νοικοκυριών. Σύμφωνα με τα στοιχεία το ύψος της συνολικής ετήσιας κατανάλωσης τροφίμων μειώθηκε κατά 27%. Η μείωση αυτή είναι στατιστικά σημαντική σε όλο το εύρος της κατανομής.
Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων
ΦΟΔΣΑ-ΣΥΡΙΖΑ Αντιπαράθεση για το ΣΜΑ
Παραβιάσεις της περιβαλλοντικής και εργατικής νομοθεσίας στον ΣΜΑ Νέας Ευκαρπίας, καταλογίζει στη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας το Τμήμα Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ενώ του προσάπτει επίδειξη «ιδιαίτερης σπουδής που χρήζει επιπλέον επεξηγήσεων» για την υλοποίηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτικού Τομέα με ΣΔΙΤ «χωρίς να έχει εξαντλήσει τα περιθώρια εύρεσης κοινοτικών ή εθνικών πόρων.
Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων
Σύγχρονο Ωδείο-Συναυλία στο Γαλλικό Ινστιτούτο
Μια αξέχαστη εμπειρία χάρισαν στο κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα Αλατίνι Ντασώ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης οι καθηγητές του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης. Η συναυλία παρουσίασε εμβληματικές συνθέσεις του κορυφαίου Γάλλου δημιουργού Μωρίς Ραβέλ, ενός από τους σπουδαιότερους συνθέτες του μουσικού ιμπρεσιονισμού. Ρεπορτάζ: Διογένης ΜαριόλαςΚάμερα: Περικλής Παπαζέκος Μιλά: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΤΣΟΣ(Καλλ. Διευθυντής Σύγχρονου Ωδείου)
Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων
ΠΑΟΚ-Νέα Φανέλα 2017
Με το σύνθημα «Μεγάλε ΠΑΟΚ η δύναμή σου είμαστε εμείς οι χιλιάδες οπαδοί σου» να βρίσκεται στο εσωτερικό της φανέλας και να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες σεζόν, ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τις εμφανίσεις του για τη νέα σεζόν. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν σχεδόν όλο το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ρεπορτάζ: Γιώργος Βένης, Κυριάκος Σαμαρτζίδης Κάμερα: Άκης Σπορίδης Μοντάζ: Αλεξάνδρα Νικολούδη Μιλούν: ΜΑΚΗΣ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ(Αντιπρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ), ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ(Μέλος Δ.Σ. STOIXIMAN.GR)
City Break
Παγκόσμια Πρωτιά για Δύο Απόφοιτες Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ
Οι Ευθυμία Δουρουδή και Μαρία Λανταβού απέσπασαν το πρώτο βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό “Rethinking the Future 2017” για το καινοτόμο “κέλυφος-ένδυμά” τους με θέμα: “Άδηλη Αρχιτεκτονική”. Οι δύο απόφοιτες του τμήματος Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ ανέλυσαν την ιδέα τους αλλά και τα όνειρά τους για το μέλλον, στην εκπομπή της TV100, “City Βreak” και στον Παναγιώτη Κρινή.
Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων
Πώληση Αγοράς Μοδιάνο-Τι λένε οι Επαγγελματίες
Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχθηκαν οι λίγοι εναπομείναντες καταστηματάρχες της αγοράς Μοδιάνο την είδηση της μεταβίβασης του εξ αδιαιρέτου κυριότητας ποσοστού 43,63% του εμβληματικού κτιρίου από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρεία “One Outlet AE” του ομίλου “ΦΑΪΣ” έναντι τιμήματος 1,9 εκατ. ευρώ.
Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων
Θερινό Σχολείο ΑΠΘ στην Αρχαιολογική Ανασκαφή της Τούμπας
Το πρώτο Διεθνές Θερινό Σχολείο Αρχαιολογίας και Ελληνικής Γλώσσας διοργανώνεται από την πανεπιστημιακή ανασκαφή του ΑΠΘ, στην Τούμπα. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές πανεπιστημίων του εξωτερικού που σπουδάζουν αρχαιολογία ,ιστορία της τέχνης,ανθρωπολογία κλασσικές σπουδές και ιστορία.
Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων
"Η Τρικυμία" του Σαίξπηρ στο Θέατρο Κήπου
Ένα από τα πιο ξεχωριστά έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, η “Τρικυμία” παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο Θέατρο Κήπου, στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Η παράσταση “ακροβατεί” ανάμεσα στο δράμα και τη κωμωδία, τη δράση και την ατμοσφαιρικότητα. Ρεπορτάζ: Διογένης Μαριόλας Κάμερα: Περικλής Παπαζεκος Μιλούν: ΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΑΚΗ(Σκηνοθέτης), ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ(Ηθοποιός), ΠΕΤΡΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ(Σκηνογράφος)
Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων
Τηλεμετρικός Σταθμός απο την Π.Κ.Μ. στη Λίμνη Κορώνεια
Ένα νέο τηλεμετρικό σταθμό αναμένεται να εγκαταστήσει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη λίμνη Κορώνεια προκειμένου να παρακολουθεί και να μετρά τα χαρακτηριστικά που αφορούν την ποσότητα και την ποιότητα των υδάτων της αλλά και συνολικά του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής. Το νέο, σύγχρονο μηχάνημα, που θα λαμβάνει διαρκώς δεδομένα για τους μικροοργανισμούς και τα χημικά στοιχεία του νερού, προστίθεται στο δίκτυο των 35 τηλεμετρικών σταθμών που είχαν εγκατασταθεί από το 2008 στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνειας.