Πρωτεύουσες καρτέλες

TV100
Fatsabook
Κύπρος - trailer
Παρασκευή 7 Απριλίου στις 23:00 στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.
Ένα Βιβλίο Ένα Ταξίδι
Χ. Λιοντάκης, Λ. Ξανθόπουλος, Α. Σφακιανάκης στο "Ένα βιβλίο-Ένα ταξίδι"-trailer
Ο ποιητής Χριστόφορος Λιοντάκης μιλά για έργα του Ζαν Ζενέ. Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Λευτέρης Ξανθόπουλος αποχαιρετά τον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο. Στο στούντιο, ο συγγραφέας Άρης Σφακιανάκης μιλά στον Στέλιο Λουκά για το νέο του μυθιστόρημα. Τρίτη 28 Μαρτίου στις 21:00 και σε επανάληψη το Σάββατο 1 Απριλίου στις 14:00 στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.
Ανοιχτά μικρόφωνα
Η Έφη Σιδηροπούλου στα "ανοιχτά μικρόφωνα"- trailer
Η Έφη Σιδηροπούλου μας ταξιδεύει στο Ελληνικό τραγούδι την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 22:00 στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.
Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων
Τροχαίο Δυστύχημα στον Εύοσμο-Τέσσερις Νέοι Νεκροί
Συγκλονίζει το δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον Εύοσμο, με τραγικό απολογισμό τέσσερους νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματίσμένο, όλοι τους νεαρά αγόρια. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το αυτοκίνητο με επιβαίνοντες τα πέντε παιδιά προσέκρουσε σε τοιχίο στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Σμύρνης, πάνω από την περιφερειακή οδό, σε ένα δρόμο που οι κάτοικοι της περιοχής χαρακτηρίζουν καρμανιόλα, καθώς έχουν σημειωθεί κι άλλα ατυχήματα στο παρεθλόν. Θρήνος και οδύνη στα σχολεία των άτυχων μαθητών, με συμμαθητές τους και καθηγητές να μην μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία.
Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων
Συνέντευξη Τύπου για τον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο
Ο 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» βρίσκεται προ των πυλών. Η εκκίνηση θα δοθεί την ερχόμενη Κυριακή, ενώνοντας τους δρομείς από την Πέλλα στη Θεσσαλονίκη, με όσους συμμετάσχουν στους αγώνες Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ. Ξεχωριστή νότα της ημέρας και φέτος θα είναι ο αγώνας Δρόμου 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε με την επίσημη συνέντευξη τύπου της διοργανωσης.
Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων
Συμβασιούχοι των ΟΤΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο
Ψήφισμα με το οποίο στηρίζει το αίτημα των συμβασιούχων να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, καθώς και τη δήλωση ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ενέκρινε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Περισσότεροι από 700 συμβασιούχοι του δήμου παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες, μετά την άρνηση της παρέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνει την πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Στη χθεσινή συνεδρίαση έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας δεκάδες εκπρόσωποι των συμβασιούχων, ζητώντας λύση στο πρόβλημά τους.
Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων
Ελλείψεις σε Φάρμακα
Έως και τέσσερις μήνες είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν στις λίστες αναμονής των φαρμακείων ασθενείς της Θεσσαλονίκης, λόγω των σημαντικών ελλείψεων σε φάρμακα και εμβόλια. Μάλιστα, οι ελλείψεις αυτές αφορούν κατά κύριο λόγο πρωτότυπα φάρμακα, τα οποία δεν αντικαθίστανται. 70 σκευάσματα κατά μέσο όρο λείπουν καθημερινά από το κάθε φαρμακείο. Οι φαρμακοποιοί ψάχνουν εναγωνίως τρόπους να μην αφήσουν τους πολίτες χωρίς την αναγκαία φαρμακευτική αγωγή, αλλά η ταλαιπωρία των ασθενών συνεχίζεται.
Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων
Έναρξη Σχολικών Γευμάτων σε Σχολεία της Θεσσαλονίκης
Από τέσσερα σχολεία σε περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, που αποτελούν θύλακες φτώχειας και ανεργίας, ξεκίνησε χθες και θα επεκταθεί σταδιακά σε περισσότερες σχολικές μονάδες τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα σίτισης των μαθητών Δημοτικών Σχολείων «Σχολικά Γεύματα». Το χθεσινό μενού μοιράστηκε σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Νεάπολης, του Αγίου Παύλου, της Μαδύτου και της Αρέθουσας. Πάντως, μένει να διανυθεί πολύς δρόμος ακόμα για την εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του ίδιου του πρωθυπουργού, αφορά 30.000 μαθητές 151 Δημοτικών Σχολείων.
Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων
Ημερίδα της ΠΕΔ Κ.Μ. για τους Δασικούς Χάρτες
Διορία μέχρι τις αρχές Ιουνίου δίνει η κυβέρνηση στους δήμους της χώρας, ώστε να αποστείλουν στις αρμόδιες αρχές τα όρια των οικισμών και τις οικιστικές πυκνώσεις, προκειμένου να προστατευτούν οι περιοχές κατοικίας και οι πολίτες να αποφύγουν, εκτός από την ταλαιπωρία και τη γραφειοκρατική διαδικασία, να πληρώσουν και το κόστος των αιτήσεων αντίρρησης σε ό,τι αφορά στους δασικούς χάρτες.
Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων
Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιτροπών Unesco στη Θεσσαλονίκη
Όλα είναι έτοιμα στη Θεσσαλονίκη για την 3η ετήσια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Επιτροπών για την UNESCO που θα φιλοξενήσει η πόλη από τις 2 έως τις 5 Απριλίου. “Δίνουμε μεγάλη σημασία στην επιτυχία της της συνάντησης”, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, κατά την παρουσίαση του εγχειρήματος σήμερα, μαζί με την πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής, Αικατερίνη Τζιτζικώστα. Η Συνάντηση του Δικτύου θα συγκεντρώσει 70 υψηλόβαθμα στελέχη των εθνικών επιτροπών UNESCO από 40 χώρες της Ευρώπης.